Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Lazulós hétvégére ajánljuk szeretettel.

Durr, durr és csók - Viasat2, október 16. vasárnap, 8.30h

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik.

 

Mielőtt lemegy a Nap - RTLII, október 16. vasárnap, 9.10h

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) kilenc évvel később találkoznak újra Párizsban, a férfi könyvbemutatóján. Közös könyvükén, mely a legvarázslatosabb éjszakáról szól, amit együtt éltek át. A sors most sem kegyes hozzájuk, csupán pár órájuk van, mielőtt Jesse visszarepül New Yorkba. Ezt az időt sétával és beszélgetéssel töltik, eközben kiderül, hogy az életükben bekövetkezett változások ellenére éreznek-e még valamit egymás iránt.

 

Élet vagy valami hasonló - RTLII, október 16. vasárnap, 10.45h

A szép Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) meg van győződve arról, hogy élete tökéletes és irigylésre méltó. A törtető tévériporter tudja, hogy lehengerlő, tudja, hogy kiváltságos munkája van, és semmin nem változtatna, még akkor sem, ha tudná, hogy már csak egy hete van hátra. Legalábbis így gondolja egészen addig, amíg egyik riportalanya, egy hajléktalan azt nem jósolja neki, hogy értéktelen élete egy hét múlva véget ér. Lanie nevet rajta, de aztán kénytelen szembesülni a ténnyel: az idegen minden jóslata valóra vált! Lanie ettől kezdve kézbe veszi sorsának alakulását és semmit nem bíz többé a véletlenre.

 

A piszkos tizenkettő - Filmcafe, október 16. vasárnap, 10.55h

Az amerikai hadsereg sokat tapasztalt katonája, Reisman őrnagy azt a feladatot kapja, hogy veszélyes bűnözőkből képezzen ki egy alakulatot, mely képes lesz végrehajtani minden idők egyik legnehezebb és leglehetetlenebb kommandós akcióját. A megszállt Franciaország területén, egy szigorúan őrzött kastélyban magas rangú náci tisztek pihenik ki a háború fáradalmait. A cél az ő elpusztításuk. Ezért tizenkét halálra ítélt katona szokatlan ajánlatot kap a hadseregtől: ha önként részt vesznek a kommandós akcióban és túlélik a bevetést, kegyelmet kapnak. Mindenki igent mond, s kezdetét veszi Reisman őrnagy és a piszkos tizenkettő küldetése.

 

Rumlis vakáció - Viasat6, október 16. vasárnap, 11.10h

Bob Munroegy túlhajszolt alkalmazott, akinek főnöke ultimátumot ad, és ha nem jelenik meg egy coloradoi megbeszélésen, búcsút mondhat munkájának. Az egyetlen probléma, hogy pont akkorra tervezte a Munro család a nyaralást a napfényes Hawaiin. Bob úgy dönt, változtat a terven, és inkább lakókocsis vakációra viszi a családot, felesége és gyermekei legnagyobb bánatára.

 

Mentőexpedíció - Mozi+, október 16. vasárnap, 13.30h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban.

 

A Nílus gyöngye - TV2, október 16. vasárnap, 13.45h

Joan (Kathleen Turner) elvállalja, hogy megírja egy afrikai ország uralkodójának, Omar arab sejknek (Spiros Focás) az életrajzát. A helyszínen kiderül, hogy a sejk ellenszenves zsarnok, aki egy különös gyöngy révén az egész keleti világ feletti uralomra tör. Joant bebörtönzik, és bár az időközben felbukkanó Jack (Michael Douglas) segítségével sikerül megszöknie, az ékszer rejtélye nem hagyja nyugodni. A heves vérmérsékletéről ismert Ralph (Danny DeVito) pontosan tudja, hol rejtőzik ez a bizonyos kincs, ám nyomában járnak Omar emberei.

 

Szép kis nap! - Moziverzum, október 16. vasárnap, 14.20h

Még a legfelkészültebb szakember is szétszórt, fűhöz-fához kapkodó szerencsétlenné válhat, ha a gyermeke váratlanul felrúgja a napi programját. Az élete egyik legfontosabb riportján dolgozó Jack volt felesége hirtelen úgy dönt, hogy a férjére hagyja kislányukat. Eközben a szintén rendkívüli tárgyalás előtt álló Melanie gyerekgyűlölő főnökétől igyekszik távol tartani a kisfiát.

 

Légy valaki - Paramount Network, október 16. vasárnap, 14.25h

A hírnév terhétől menekülő pop szupersztár (Matthew Espinosa) találkozik egy független, kisvárosi, nagy álmokat dédelgető lánnyal (Sarah Jeffery). Együtt indulnak váratlan utazásra a barátság, első szerelem és önmegismerés terén.

 

A sziget - Viasat3, október 16. vasárnap, 15.45h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Áttörés - Prime, október 16. vasárnap, 16h

Amikor Joyce Smith örökbefogadott fia, John alatt beszakad a befagyott tó jege, minden remény elveszettnek tűnik. A kamasz majd negyed órát volt a fagyos vízben, mire sikerült kimenteni. Az orvosok szerint azonban a kómába esett fiúnak semmi esélye arra, hogy felépüljön. Csakhogy Joyce-t nem érdekli az orvosok véleménye. A hitének erejében bízva az egész városkát mozgósítja azért, hogy közösen imádkozzanak John gyógyulásáért. Igaz történet alapján, Grant Nieporte Joyce Smith könyvéből.

 

Hanta boy - TV2, október 16. vasárnap, 16.10h

Fletcher Reede menő ügyvéd, aki élvezi az életet és sajátos erkölcsi felfogás szerint szolgálja az igazságot, mely szerint a tárgyalóteremben az igazság mellékes. Fletcher sosem hagyja, hogy a tények útjába álljanak egy jó érvelésnek és párját ritkítja, ha túlzásról, ferdítésről, az igazság kicsavarásáról van szó. Nyájas, teljesen meggyőző _ és egy megrögzött hazudozó. Amilyen könnyedén megy a hantázás Fletcher-nek, olyannyira meggyűlik a baja az apai kötelességekkel. De egy szép napon a kisfia egy születésnapi kívánság hatására becsületes embert csinál belőle, és Fletcher rájön, hogy a legerősebb oldala _ éppen a nagy szája _ vált a legnagyobb terhévé... A Hanta Boy egy mulatságos és érzelmes történet egy férfiról, aki az anyagiak csábítása és a fia szeretete között őrlődik. A film felvonultatja mindazokat a komikusi eszközöket, amelyek Jim Carrey-t a 90-es évek egyik legsikeresebb sztárjává tették, ugyanakkor Fletcher Reede figurája sokkal valóságosabb, mint a komikus korábbi szerepei.

 

Nászfrász - RTLII, október 16. vasárnap, 17.15h

Frank tiszteletes (Robin Williams) sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ezért még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, hadd hulljon a férgese. Az ő terápiája felér egy katonai kiképzéssel. Sadie (Mandy Moore) és Ben (John Krasinski) is próbára teszik magukat, nem is sejtve, hogy a legszerényebb feladat csukott szemmel vezetni Chicagóban.

 

Őrült, dilis, szerelem. - Viasat2, október 16. vasárnap, 17.30h

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol találkozik a nőfaló Jacobbal (Ryan Gosling), aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle. Közben lánya, Hannah (Emma Stone) szerelmes lesz, ami újabb megpróbáltatások elé állítja Calt.

 

Jumanji - A következő szint - Film+, október 16. vasárnap, 18.10h

Spencer (Alex Wolff) hatalmas hibát követ el, amikor titokban újra beindítja a játékot, hogy átélhesse a régi sikereket és a szerelmet. Arra azonban nem számít, hogy a régi barátokat is beszippantja a játék, és egy véletlen folytán Spencer nagyapja (Danny DeVito) és annak nyugdíjas haverja (Danny Glover) is követi őket. A hab a tortán, hogy az avatárok is felcserélődnek. Bravestone (Dwayne Johnson), Oberon (Jack Black), a térképes Finbar (Kevin Hart) és Ruby (Karen Gillan) összekeverednek, és két újabb karakter jelenik meg. Ráadásul a tétek is nőnek, ezúttal a kietlen sivatagban landolnak, és rögtön a startnál megtudják, hogy a játékosok közül egy nem juthat ki élve.