Itt vannak a legjobb filmek március 15. estére

Átnéztük a teljes tévéműsort, hogy kiválogathassuk a legnézhetőbb alkotásokat kedd estére.

Az éhezők viadala - Filmcafe, március 15. kedd, 20h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Brazilok - Viasat3, március 15. kedd, 21h

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret. De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak. És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.

 

Vérmesék - Prime, március 15. kedd, 21h

Manzoniéknak, a hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred, a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti-parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. 20 millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt bízzák meg, hogy Franciaországba telepítse Franket, feleségét Maggiet, és két vadóc kamasz gyerekét.

 

Az ötödik elem - Moziverzum, március 15. kedd, 21h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik esztendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas száll szembe a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze...

 

Igazából szerelem - SuperTV2, március 15. kedd, 21h

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet _ mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket…Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép, az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára, az özvegy nevelőapáig, aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől, aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában, a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rock-sztárig, aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre. A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz! Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Szenteste _ újra és újra és újra _ romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen...

 

Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk - RTL Klub, március 15. kedd, 21.05h

Isabel Aretast (Kate del Castillo), a mexikói drogkartell vezetőjét fia, Armando (Jacob Scipio) kiszabadítja a börtönből. A bosszúszomjas nőnek csupán egyetlen célja van, végezni mindenkivel, akinek szerepe volt a férje halálában. Különösen Mike-ot (Will Smith) szeretné holtan látni, aki súlyos sebeket kap. Mike hat hónap lábadozás után Marcus (Martin Lawrence) segítségét kéri a bérgyilkos elkapásában. De Marcus nyugdíjba akar menni, ráadásul fogadalmat tett, hogy ha a társa életben marad, soha többé nem követ el erőszakot. Ám amikor megölik Howard kapitányt, Marcus és a különleges egység vezetője, Rita (Paola Nunez) is mellé állnak, és a technikai egység támogatásával egészen Mexikóig üldözik Armandót és a kartellt.

 

Szegény gazdagok - M5, március 15. kedd, 21.10h

Jókai Mór nemzedékek sora által olvasott regénye egyike nemzeti irodalmunk legközkedveltebb mesterműveinek, a belőle készült hasonlóan népszerű filmváltozat pedig felvonultatja színjátszásunk legjavát. A szépséges Henriette-et (Krencsey Marianne) nagyapja Hátszegi báróhoz kényszeríti, pedig a lány Vámhidy Szilárdba (Láng József) szerelmes. A két fiatal a maga módján próbál tiltakozni: önként elvetnék maguktól az életet, de szerencsére megmentik őket. Ennek azonban nem sokáig örülhetnek: Hátszegi báró magával viszi a lányt Erdélybe, ahol a titokzatos Fatia Negra tartja rettegésben a vidéket…

 

Drive - Gázt! - Film Mánia, március 15. kedd, 22.30h

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.

 

A martfűi rém - Viasat3, március 15. kedd, 23h

Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

 

Mindent megmutatunk - Film4, március 15. kedd, 23.40h

François romantikus fényképész, aki képtelen megbarátkozni a modern világgal. Szinte minden gondot okoz neki: mint a legtöbb született balek, csetlik-botlik attól a pillanattól kezdve, ahogy világra jön. Pierre Richard-tól megszokhattuk már ezt a figurát, hiszen több tucatnyi vígjátékban botladoztatja végig a jellegzetes naiv figurát, aki mindig bajba kerül, de valahogy rendre megmenekül. Hogy most, mi történik vele? Megint érdekes kalandokba keveredik, ezúttal a bájos Miou-Miouval.