Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha tévézéssel töltenéd az estét, van miből választani.

A szerelem útján - Prime, április 28. vasárnap, 19h

Brooke lekési az utolsó vonatot, mely hazavihetné Bostonba. Nagyon úgy tűnik, hogy az éjszakát New York-ban kell töltenie. Szerencsére társasága is akad az utcazenész, Nick személyében, aki felajánlja a lánynak, hogy segít neki hazajutni. Ahogy hajnalodik, a két idegen egyre inkább megismeri egymást, és lassacskán ráébrednek, egyikük sem szeretné, hogy ez az éjszaka véget érjen.

 

Engedd el! - Paramount Network, április 28. vasárnap, 19h

Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken. A kívülállók számára nehezen értelmezhető kapcsolatba lép azzal a tizenéves fiúval, aki az autójával elütötte Danny-t. Howie eközben a múltba temetkezik, és ismeretlenek között keresi a vigasztalást. A Corbett házaspár külön-külön egyre meglepőbb és veszélyesebb útra téved. Nicole Kidman Oscar-jelölt alakítása.

 

Túszdráma - AMC, április 28. vasárnap, 20h

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszmentő akció után Jeff Talley (Bruce Willis), a Los Angeles-i rendőrség szakértője egy csendes kisváros rendőrfőnökeként folytatja pályáját. Nem sokkal megérkezése után azonban három rablásra készülő tinédzser tévedésből egy korrupt könyvelő tulajdonában lévő, több millió dollárt érő villában találja magát. Pánikba esnek, és túszul ejtik a családot, ezzel Talley számára pontosan ugyanazt a helyzetet idézik elő, amivel az életében soha többé nem akart szembenézni.

 

Őrült szenvedély - Filmcafe, április 28. vasárnap, 20h

Derek boldog családapa és sikeres pénzügyi tanácsadó, nemrég léptették elő a cégnél, ahol dolgozik. Ennek köszönhetően az elegáns Los Angeles-i környékre költözik a családjával, feleségével, a gyönyörű Sharonnal és a kisfiával, Kyle-lal. A tökéletesnek hitt életét azonban egy új kolléga felbukkanása zavarja meg. Lisa vonzó és rámenős teremtés. Derek azonban az egyik céges partin történt incidens miatt összezördül vele. Megdöbbenésére a nő valóságos megszállottként kezd viselkedni, amivel nemcsak Derek karrierjét és házasságát veszélyezteti, hanem Sharon életét is.

 

Tiszta ügy - TV4, április 28. vasárnap, 20.05h

Claire, a befolyásos ügyvédnő élete gyökeresen megváltozik, amikor egy elfuserált betöréses rablás után felkeresi őket egy FBI-ügynök, és letartóztatja imádott férjét, Tomot. A vád: a férfi, valódi nevén Ronald Chapman, régóta körözött katonaszökevény, aki El Salvadorban civilek tucatjait gyilkolta meg, és az azóta eltelt tizenöt évben bujkált a hatóságok elől. A férj beismeri feleségének, hogy ő valóban Ronald Chapman, és tényleg részt vett egy titkos akcióban, de azt is elmondja, hogy a mészárlás igazi elkövetői bűnbakot akarnak csinálni belőle. Claire kétségbeesetten keresni kezd egy tapasztalt jogászt, aki ismeri a különleges katonai jogrendszer szabályait. Sikerül kifognia az adu ászt az egykoron sztárügyvédként ténykedő Charlie Grimes katonai jogász személyében. Claire először csupán a karrierjét veszélyezteti férje becsületének megtisztításáért, ám később már az életét is kockára teszi.

 

Aki bújt, aki nem - Film Mánia, április 28. vasárnap, 20.15h

Trish (Gina Philips) és öccse, Darry (Justin Long) vidáman hajtanak hazafelé a tavaszi szünetben, amikor egy teherautó kis híján leszorítja őket az útról. Éppen túlteszik magukat az ijedtségen, amikor egy templom mellett elhaladva észreveszik az ámokfutó furgont. De ez még nem minden! A kocsitól nem messze feltűnik egy titokzatos, sötét alak, aki egy lepedőbe csavart tetemet dob be a csatornába. És itt kezdődik a testvérpár végeláthatatlan menekülése a félelmetes, emberevő lény elől. Vajon ki siet a segítségükre? A tébolyult macskás nő, vagy a rendőrőrsről valaki?

 

Távkapcs - Film+, április 28. vasárnap, 20.45h

Van, aki irányítja az életét, és van, akit az élet irányít. Az egyetlen kivétel Michael Newman (Adam Sandler), aki egy univerzális távkapcsolóhoz jut, melynek segítségével előre-hátra járkálhat az időben, lelassíthatja a szembejövő nőket, és ha túlságosan zajosnak tűnnek, átmenetileg kikapcsolhatja a gyerekeit. Elbizakodottságra azonban semmi oka. Ugyanis nem volt még távkapcsoló a világon, mely egy idő után át ne vette volna az irányítást. És attól kezdve Michael kiszolgáltatottabb, mint valaha. Élete őrült rohanássá válik, melybe már nincs beleszólása. A tét a családja, szeretett felesége és imádnivaló gyerekei.

 

Micsoda nő! - RTL, április 28. vasárnap, 21h

A jóképű és sikeres Edward Lewis (Richard Gere) üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant (Julia Roberts). Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

 

Macerás ügyek - Magyar Mozi TV, április 28. vasárnap, 21h

Két napnyi zűrzavar, szerelem, félreértés, játék és szenvedély _ Hajdu Szabolcs első nagyjátékfilmjében.

 

Watchmen: Az őrzők - VIASAT3, április 28. vasárnap, 21h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.

 

Ne szórakozz Zohannal - Cool, április 28. vasárnap, 21h

Zohan (Adam Sandler), a Moszad legjobb ügynöke szíve mélyén mindig is fodrász szeretett volna lenni. Ezért ősellenségével, a Fantommal (John Turturro) vívott harc során megragadja az alkalmat, és eljátssza a saját halálát, hogy fodrásznak állhasson New Yorkban a gyönyörű Dalia elegáns fodrász szalonjában. Látszólag minden a tervek szerint alakul, csakhogy lebukik, és hamarosan egyértelművé válik, hogy csakis Zohan káprázatos hajformázási technikái menthetik meg a világot.

 

Utóirat: Szeretlek - Mozi Klub, április 28. vasárnap, 21h

Louise a harmincas éveinek végén járó elvált asszony, aki a Columbia Egyetem Szépművészeti iskolájában dolgozik. Bár sikeres a munkájában és a kollégái tisztelik, valami mégis hiányzik az életéből. Egy interjú készítése során találkozik a fiatal Scott-tal, aki megdöbbentő módon hasonlít Louise egykori, autóbalesetben meghalt középiskolai szerelmére. Az idősebb nő és a fiatal férfi között szenvedélyes kapcsolat bontakozik ki. Míg azonban Louise az elveszített szerelmét látja Scottban, a fiú csupán előnyöket remél a viszonytól.

 

Exférj újratöltve - AXN, április 28. vasárnap, 21h

Milo Boyd (Gerard Butler), a lecsúszott rendőrségi fejvadász végre kedvére való megbízatást kap: be kell cserkésznie és át kell adnia a nyomozóknak az óvadékkal szabadlábra helyezett Nicole Hurley (Jennifer Aniston) újságírónőt, aki történetesen a volt felesége. Boyd kaján magabiztossággal lát neki munkájának, azt hiszi, gyerekjáték lesz nyakon csípni ex-asszonykáját. Igen ám, de kiderül, hogy Nicole egy gyilkossági ügy leleplezésére készül, és a férfinak _ mint már annyiszor _ rá kell döbbennie, hogy Nicole-lal semmi sem olyan egyszerű, amilyennek elsőre tűnik.

 

Halálos kitérő - AMC, április 28. vasárnap, 22h

Chris a nyugat-virginiai Appalache-hegységben autózik. Sietős az útja, állásinterjúra igyekszik. Legnagyobb bosszúságára forgalmi dugó akadályozza továbbhaladását. Chris az elhagyott dűlőúton próbálja kikerülni az akadályt. Az erdőben azonban baleset éri, összeütközik egy másik kocsival. Miután mindkét autó használhatatlanná vált, elhatározzák, hogy gyalog indulnak segítségért. Útközben összetűzésbe keverednek három hegyi emberrel, akik üldözőbe veszik őket. Akiket ezek az emberek levadásznak, fel is falják.

 

Fák jú Tanár úr 2. - TV2, április 28. vasárnap, 22.15h

A történtek után Zeki Müller lett a Goethe suli sztárja, mindenki szereti. Véletlenül talált új hivatása iránt érzett lelkesedéséből azonban veszíteni kezd a korai kelések, az irritáló diákok és a véget nem érő papírmunka miatt. Ráadásul az ambiciózus igazgatónő a fejébe vette, hogy elhalássza a rivális elit iskola orra elől a Thaiföldi partneriskola-programot, hogy ezzel turbózza fel a lezüllött Goethe-t, így az Oktatási Minisztérium őket választhassa ki új országos kampányához. Müller és Schnabelstedt felügyelete alatt az első részből jól ismert Chantal, Zeynep és Danger vezette díszes társaság hozza a formáját első külföldi útjuk során is, bemutatva szociális inkompetenciájuk és általános műveletlenségük elképzelhetetlenül széles spektrumát. És mintha nem lenne elég Zeki-nek az állandó tanár-diák háború, még a sznob konkurencia nagyképű tanárával is fel kell vennie a harcot, akinek egyetlen célja, hogy pontot tegyen Müller tanári karrierjének végére...

 

Tejben, vajban, szerelemben - M5, április 28. vasárnap, 22.55h

A Macska-jaj és az Underground rendezőjének új vígjátéka egy apró, háború sújtotta kis faluban játszódik. A helyi tejesember, (Emir Kusturica) nap, mint nap tejet szállít szamarával a frontvonal kellős közepén. Szereti a gondtalan falusi létet, ám élete egy nap fenekestül felfordul, miután megismerkedik egy gyönyörű, titokzatos olasz nővel (Monica Bellucci). Hamarosan kezdetét veszi szenvedélyes, őrült kalandjuk. Díjak és jelölések: Velence Film Fesztivál 2016 - "Little Golden Lion" - Arany Oroszlán Díj a legjobb rendezésért és filmért: Emir Kusturica Az olasz filmkritikusok díja 2017-ben: " European Silver Ribbon" Díj a legjobb színészi alakításáért, Monica Bellucci színész

 

Yesterday - Prime, április 28. vasárnap, 23h

Mi lenne, ha...? Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled? És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet? Az IGAZÁBÓL SZERELEM írójának és a GETTÓMILLIOMOS rendezőjének új, romantikus vígjátékában ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

Halálos fegyver - Film+, április 28. vasárnap, 23h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - RTL HÁROM, április 28. vasárnap, 23h

Valentine McKee (Kevin Bacon) és barátja, Earl Bassett (Fred Ward) elhatározzák, hogy mindörökre a hátuk mögött hagyják nevadai otthonukat, a poros Perfectiont, tervük kivitelezését azonban furcsa földcsuszamlások akadályozzák. Egy csinos földrengésszakértő (Finn Carter) segítségével kiderítik, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. A rémekkel szemben egyedül csak a hegyek nyújthatnak menedéket. Ám a szörnyek a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről, így a lépésekét is.

 

Apró kis hazugságok - Mozi Klub, április 28. vasárnap, 23.10h

Ludo Párizsban fekszik az intenzíven, mert balesetet szenvedett. Barátai ennek ellenére úgy döntenek, hogy nem hagyják ki az évi, rendes, közös nyaralásukat és elindulnak a tengerpartra. Szórakozásuk azonban nem felhőtlen, kisebb-nagyobb viták kerekednek, részben a múlt sérelmei és titkai, részben lelkiismeret furdalásuk miatt.

 

A harag tüze - Paramount Network, április 28. vasárnap, 23.30h

Russell (Christian Bale) és öccse, Rodney (Casey Affleck) sanyarú körülmények között élnek egy perifériára szorult pennysylvaniai iparvárosban. A testvérpár arról ábrándozik, hogy egyszer végre maguk mögött hagyják a várost és új életet kezdenek. Russell azonban börtönbe kerül, Rodney pedig egy veszélyes bűnbanda kötelékeiben találja magát...