Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Fantomas visszatér - Filmcafe, április 23. vasárnap, 17.55h

Fantomas (Jean Marais), az utolérhetetlen szuperbűnöző egy híres tudóst rabol el, hogy egy minden korábbinál hatásosabb fegyver előállítására kényszerítse. Célja, hogy a fegyveres sakkban tartsa az egész világot! Fantomas egy másik tudós, Lefevre professzor elrablását is tervezi, de a tervről Fandor, az újságíró is tudomást szerez, és elhatározza, hogy csapdát állít Fantomasnak. Lefevre professzornak adja ki magát, azt remélve, hogy Fantomas majd őt rabolja el. Az ötlet ígéretesnek tűnik, jól is alakulnak a dolgok egészen addig, amíg fel nem bukkan ismét Juve felügyelő (Louis de Funes).

 

A remény rabjai - Viasat3, április 23. vasárnap, 17.55h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

 

Titanic - Prime, április 23. vasárnap, 19h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

A kezdő - RTL, április 23. vasárnap, 19h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Felveszik Bent (Robert De Niro), a 70 éves, öltönyös, diplomatatáskás nyugdíjast. Ben a cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető Jules (Anne Hathaway) mellé kerül, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást. Különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Hogy mi lesz ebből?

 

Álmomban már láttalak - Filmcafe, április 23. vasárnap, 20h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll _ Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány...

 

Horgász a pácban - AMC, április 23. vasárnap, 20h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték - Film+, április 23. vasárnap, 20.25h

A világ különböző részein különös halálesetek történnek. Csak a magándetektív Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) veszi észre az összefüggést az események között. Hamarosan kiderül, hogy egy zseniális, ám gátlástalan gonosztevő, James Moriarty (Jared Harris) professzor áll az ügy háttérben. Miközben Watson doktor (Jude Law) az esküvőjére készül, Holmest egyre váratlanabb helyzetbe sodorja a nyomozása. Az ügybe nemcsak a doktort, de a saját bátyját, Mycroftot (Stephen Fry), valamint a gyönyörű, de veszélyes jósnőt, Simzát (Noomi Rapace) is magával rántja. Fél Európán keresztül üldözik Moriarty professzort, ám úgy tűnik, ő mindig egy lépéssel előrébb jár.

 

Két hét múlva örökké - Cool, április 23. vasárnap, 20.50h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

Sin City – A bűn városa - Viasat6, április 23. vasárnap, 21h

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

Nanny McPhee és a nagy bumm - Moziverzum, április 23. vasárnap, 21h

A varázsdada ezúttal egy fiatal anyuka ajtajában jelenik meg. Isabel egyedül próbálja ellátni három gyermekét, helyt állni a gazdaságban és a vegyesboltban, mialatt a férje háborúban van. Nanny McPhee amint megérkezik, rájön, hogy Isabel gyermekei a saját háborújukat vívják a két elkényeztetett városi unokatestvér ellen, akik beköltöztek hozzájuk. Nanny McPhee bevet minden varázslatot, a repülő motorbiciklitől az életre kelt szoborig, a fára mászó kismalactól a kiselefántig, hogy a rosszcsont lurkóknak megtanítsa az öt leckét.

 

Bűvölet - Paramount Network, április 23. vasárnap, 21h

A katolikus iskola új tanulója barátságot köt egy kiközösített trióval, akik a boszorkányság mesterei. Hamarosan varázslatok és bűbájok segítségével állnak bosszút azokon, akik felbőszítik őket.

 

Becsúszó szerelem - Duna Tv, április 23. vasárnap, 21h

Gyulának (Ötvös András), a Kinizsi elkötelezett szurkolójának és Mariannak (Stefanovics Angéla), a feleségének nem lehet gyereke. Mariann javaslatára a pár az örökbefogadás mellett dönt, de sajnos az ehhez szükséges, kötelező terápia hétvégén van, amikor a meccsek is. Így ez a lehetőség is elszáll. Mariann alkut köt egy roma lánnyal, Lüszivel (Gombó Viola Lotti), hogy születendő gyermekét sajátjukként felnevelik. Ezzel a pár és Lüszi élete is teljesen felfordul. A lány hozzájuk költözik, ami kiborítja Gyulát. Próbálja titkolni barátai előtt a helyzetet, ezért állandó stresszben él. Az sem teszi könnyebbé a helyzetét, hogy Mariann visszaköltözik az anyjához. Eközben a Kinizsi egyre fontosabb meccseket játszik...

 

Szezon - Magyar Mozi Tv, április 23. vasárnap, 21h

2003 nyarán három huszonéves fiatal _ Guli, Virág és Nyéki Peti _ tengődik Karcagon, a kelet-magyarországi kisvárosban. Néhány éve végeztek a debreceni vendéglátó-ipari szakközépben, és most a helyi Flash diszkóban dolgoznak pultosként. A történet főszereplője Guli, nehezen találja helyét a sivár kisvárosi közegben. Anyja, aki férje halála miatt, születésétől kezdve egyedül neveli a fiút, a kabai cukorgyár üzemi fogorvosa. Guli utálja a cukrot. Andi, Guli volt szerelme most a Flash diszkó tulajával jár. Guli mosogatás közben eltör egy poharat, s egy vendég elvágja a száját, emiatt pedig kirúgják a diszkóból. A fiú az anyja pénzéből tengeti eseménytelen hétköznapjait. A srácok a karcagi strandon megismerkednek három fiatal lánnyal, elhívják őket bulizni a Flash diszkóba, Guli volt munkahelyére, ahol Virág és Nyéki még mindig pincérként dolgozik. Guli viszi ki a lányokat kocsival és jól indul az este, Virág áll a kapuban, Győri a pultos, nem kell semmiért fizetni. Váratlanul azonban betoppan a főnök társasága.

 

Orvlövész - Mozi+, április 23. vasárnap, 21h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes, és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően. Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem is sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormány-közeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul hát a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő, akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök, aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swagger-nek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára azonban kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik...

 

Szentivánéji álom - Duna Tv, április 23. vasárnap, 22.40h

Shakespeare műve alapján Michael Hoffman Theseus, Athén ura menyegzőjére készülődik kedvesével, Hippolytával. Egeus nemes úr azt kéri tőle, hogy Athén ősi törvényei szerint ítélje halálra lányát, Hermiát, ha az nem akar engedelmeskedni neki. Egeus ugyanis Demetriust szánja lánya férjének, de Hermia Lysandert szereti. Kiderül, Demetrius már elnyerte egy másik hölgy kegyét, Helénáét, aki nem más, mint Hermia barátnője. A négy fiatal az erdőben keres éjszakára menedéket. De az erdőben nincsenek egyedül. Egy sereg tündér táborozik ott, élükön Oberonnal, a tündérkirállyal és Titániával, a tündérkirálynővel. Puck, a bájos kobold is köztük van, aki megbízást kap Oberontól, hogy egy bűvös virággal hozzon össze ki-kit a párjával. De Puck ma éjszaka valahogy mindent összezavar.... A népszerű Shakespeare-vígjáték '90-es évekbeli, némileg modernizált adaptációja, világsztárokkal a főszerepekben.

 

Harcosok klubja - Film+, április 23. vasárnap, 23h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

A rajongó - Viasat6, április 23. vasárnap, 23.35h

A népszerű baseball-játékos tudja, hogy rendkívül kiterjedt a rajongótábora, de azt álmában sem gondolta, hogy egyikük ölni is képes lenne érte. Pedig a férfi mindig ott ül az arctalan tömegben, megszállott tekintettel követi kedvenc játékosa minden mozdulatát, és beteg elméjében egyre határozottabb körvonalakat kezd ölteni A TERV. A meccsek után a férfi minden idejét azzal tölti, minden energiáját arra fordítja, hogy megközelítse, megérintse, megszólítsa bálványát. De ha az csalódást okoz, akár le is dőlhet a bálvány, vagy éppen ledöntheti valaki...

 

A szökés - Duna Tv, április 23. vasárnap, 00.40h

Doc, vagyis Carter McCoy négy éve ül börtönben fegyveres rablásért, felmentési kérelmét pedig jó magaviselete ellenére is elutasítja a bíróság. Feleségével, Carollal megüzeni a befolyásos Beynonnak, hogy a szabadságáért cserébe megtesz bármit a férfinek. Hamarosan kiengedik, a feladat pedig egy bank kirablása lesz, amiből ő is megkapja a részét. Doc profi, az akció mégsem úgy alakul, ahogy azt tervezték, ezért a rendőrség és a megbízók elöl is menekülniük kell. Ketten maradnak Carollal az egész világ ellen, a szökés közben pedig nemcsak az időközben elveszített pénzzel teli táskát kell megtalálniuk, hanem egymás iránti érzelmeiket is tisztázniuk kell...