Legóépítőket keresnek az RTL új műsorába

Az év második felében érkezik a csatornára a LEGO® Masters című formátum, amelynek keretében hazánk legkreatívabb építői mérhetik össze erejüket.

Az ősszel érkező vetélkedőbe olyan építésben jártas LEGO-rajongó versenyzők jelentkezését várják, akik nem félnek próbára tenni fantáziájukat és technikai tudásukat különböző izgalmas építési kihívásokon keresztül. A kétfős csapatokban induló versenyzőknek a kreativitáson, mérnöki jártasságon és kitartáson kívül olyan készségekre is szükségük lesz, mint például az együttműködő, illetve a problémamegoldó képesség.

A LEGO® Masters először 2017-ben, az Egyesült Királyságban került képernyőre, és Magyarország a huszadik ország a világon, ahol műsorra tűzik az ámulatba ejtő építményeket felvonultató vetélkedőt, amely nemcsak a LEGO-rajongók számára jelenthet szórakozást, hanem azoknak is, akik szeretik a csapatjátékokat és az izgalmas megmérettetéseket.

A mindenhol óriási nézettséggel futó műsornak volt már saját verziója az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Kínában, Dél-Koreában és természetesen a LEGO hazájában, Dániában is.

A kelet-európai régióban korábban a lengyel, a cseh és a szlovák nézők élvezhették a show-t.



A versenyzőknek egyébként alapvetően két különböző típusú kihívással kell megbirkózniuk: az egyik a szerepjátékra épül, amelynek keretében a csapatoknak egy történetet kell elmesélniük alkotásaik segítségével. A másik, a technikai kihívás az építők műszaki tudását teszteli – ezek az embert próbáló feladatok egy-egy rossz lépés következtében sokszor kényszerítik újratervezésre a csapatokat.

A versenyzőknek több millió legókocka – köztük különleges és ritka elemek is – áll majd a rendelkezésére, hogy megmutassák tudásukat. Az egyik leglátványosabb dolog pedig a műsorban az az óriási kockatároló, amelyben a LEGO-elemek színek és fajták szerint rendszerezve várják, hogy a játékosok beépítsék őket műveikbe. A különböző stáboknak nincs könnyű dolguk a kockákkal, hiszen egy-egy adás után napokat vesz igénybe, mire az építményeket szétbontják, majd visszateszik az elemeket.

A nyertes csapat a LEGO Master cím mellett pénzjutalmat is kap: a készítők egy 10 millió forintos jutalmat is kitűztek, amit a legjobb csapat vihet haza a győzelmet jelképező LEGO Master kupa mellett.

A versenybe jelentkezni ide kattintva lehet.


(via Well PR)