Téma: A látogatás

10/10
MankaNo1 2023 márc. 14. - 09:18:23 10/10 Előzmény sexykex
(17/57)
Köszi
7/10
Norbert Szalai 2023 márc. 11. - 13:35:26 7/10
(16/57)
Kiváló,de viszonylag lassan építkező film.

Némi SPOILER veszély!

Olyan reménytelen és nyomasztó,feloldás nélküli lezárással,amelyre Hollywood-ban nagyon ritka,hogy bármelyik nagy stúdió egy dollárt is adna.
3/10
Zsolti-kun 2023 márc. 05. - 21:48:51 3/10
(15/57)
Hosszúra nyúló lassú felvezetés után hirtelenül rettentően feszült, ellenben a végkifejletét tekintve számomra értelmetlenül sokkoló és semmiért feszíti az izgalmakat. Illetve inkább megbotránkoztató, de ezzel nálam nem ért el jó eredményt. Nem szeretem az ilyet, hogy nem ad kielégítő befejezést és rakás része lehetne újabbnál újabb szereplőkkel. Én mást várok ilyen történettől.
7/10
Hamm! 2023 febr. 18. - 23:16:41 7/10
(14/57)
Well Dán. Jò kis, tartsd oda a naív, másik orcád is, ha az egyiken már nincs több hely film, a végén fájdalmas tüskékkel a köröm alatt.
1/10
Nenek 2023 febr. 13. - 22:45:21 1/10
(13/57)
Nekem nem tetszett, beteges az egész történet, jól kiakadtam rajta. Nem szeretem az ilyen filmeket, nagyon felháborított, de kicsit tanulságos is.
Nemmarvelvilága 2023 febr. 12. - 19:02:31
(12/57)
Zseniális film! Aki tájékozatlan az aktuál poltikában, aki műveletlen az európai kultúrában, aki nem ismer fel alapvető bibliai szimbólumokat az nem fogja értékelni. Az csak egy szadista filmet fog látni. Nem fogja érteni h mit miért csinálnak a szereplők, mi miért történik éppen úgy, ahogy.Olyan film, mint a spanyol Platform, vagy az ausztrál Babadook. Van egy második rétege.
Spoiler!!!

A napozóágy, hogy oda adja az nem csak egy napozó ágy, hanem valami, amit amúgy használ, de lemond róla, átengedi önként( földterület, városrészek stb) Az h rábízza a lányát egy ismeretlen férfira szintén a pol.corretséget bírálja.Annyira udvarias az európai ember h a nyilván való fenyegetettség ellen sem mer szót emelni. Az utód elvétele, megcsonkítása a jövő elvétele a nemzetség kipusztítása. Nem véletlen h nem ruhástul lövik le őket. Az európai ember önként lecsupaszítja magát. A meztelen férfi és nő Ádám és Éva. “Azért csinálják, mert megtehetik” stb.


8/10
Taknyos Varjú 2023 febr. 04. - 17:10:39 8/10
(11/57)
Lehet szeretni és utálni az ilyen filmeket... én szeretem,de az biztos,hogy többet nem nézem meg! Eléggé leterhelő...Ettől függetlenül jó fim! Ajánlom azoknak akik szeretik a a skandináv lelkiprés filmeket.
7/10
Ildikó Nóra 2023 jan. 29. - 16:07:49 7/10
(10/57)
A filmet egyszer meg lehet nézni, tetszettek a helyszínek, a színészi alakítások, a nagyon hatásos, jó filmzene, az operatőri munka is, izgalmas volt. Végig nyomasztó az egész film, a vége, a befejezés kissé meglepő, durva, azért pár dolog még kiderülhetett volna, ezt hiányoltam.
3/10
Etniez 2023 jan. 19. - 14:33:49 3/10
(9/57)
Értékelhetetlen a film, nagyon dühösen álltam fel a mozi székéből tegnap este. Elvileg thriller, szerintem mesefilm. A jó thriller attól működik, hogy az ember elhiszi, hogy ez így megtörténhet, ez tartja fent az izgalmat.
Amikor a logika megbicsaklik, akkor az értelmes néző kiesik ebből az érzésből és csak arra tud gondolni: "ne már".
Nos, én a film kb. felétől már így éreztem, az órámat néztem és nagyon vártam a film végét.
Jó a színészek játéka, a fényképezés és a díszlet, de aki megírta a forgatókönyvet és megrendezte a filmet, örökre eltiltanám ettől a szakmától.


Ami kiakasztott:
-vega csajjal folyamatosan húst etetnek (én olyan országban élek, ahol nagy a polkorrektség és sok a vegán, erőszakkal nem tudnék húst beléjük erőltetni...)
-visszamentek a nyúlért
-miután visszamentek a nyúlért magyarázkodni kezdtek, majd azok után még maradtak
-a gyerek sírt és inkább dugtak, mint segítettek a gyereknek
-az anyuka kiszedte a gyerekét a házigazdák ágyából majd nem szólt semmit és elment aludni
-simán otthagyták a gyereket egy ránézésre is pedofillal
-nem akadtak ki, hogy nem tudták, mit esznek az étteremben, de a megvendégelés helyett még ők állták a számlát is
-az apa, miután rájött, hogy mi a helyzet, nem mesélte el a feleségének, egy szóval sem említette még virágnyelven sem a feleségének, hogy egy sorozatgyilkos családnál voltak vendégségben
-egy pedáns apa üres tankkal érkezik meg, nem tankolja előtte meg a kocsit
-a gyilkosok ugyan megtalálják a családot, de nem tesznek semmit, simán hagynák őket elmenekülni, mert tudják, hogy elakad a menekülők kocsija, azt persze megtalálják a puszta közepén (vagy tényleg a feleség hívta a nyakukra?)
-kiszáll pisálni a gyilkos, nem hajtanak el.
-majd később nem nyomja ki a sofőr szemét
-simán végig asszisztáljak, hogy kivágják a gyerekük nyelvét, az anya sem támad a másik nőre csak hisztizik a kocsiban
-a végén simán levetkőznek és hagyják magukat agyonkövezni.


Így hirtelen ennyi jutott csak eszembe.

Az egész film arról szól, hogy ki vannak herélve a férfiak, de nem sikerült egy értelmes filmet leforgatniuk.
6/10
Norhytm 2023 jan. 17. - 09:37:23 6/10
(8/57)

Ide írd a spoileres tartalmat


Az atomszféra nagyon nyomasztó. Ez jól meg van csinálva. Maga a story viszont több sebből vérzik... már rég le kellett volna bukniuk... A másik, hogy legyen bárki bármennyire nyomorult pancser, azért amikor a gyerekét ki akarják szedni valakinek a karjaiból egy kocsimban, ott mindent bevetni szerintem (főleg, hogy fegyvertelenek). Kb annyira idegesitően bénák voltak mint ha bünrészesek lettek volna..
2/10
sexykex 2023 jan. 10. - 18:10:45 2/10
(7/57)
Egyetlen mondat ér valamit a filmből. „A miért csináljátok ezt? – kérdésre a válasz: „Mert megengedted, hogy ezt tegyem.”

A II. világháborúban milliók tehették volna fel ugyanezt a kérdést, és a legtöbb népirtásnál hasonló választ kaphattak volna az érdeklődők. Mondják majd sokan, hogy ez nem a filmhez tartozik, de ettől jobb példát keveset találhatnak arra, hogy mit nem engedhet meg egy ember és egy nép másoknak.


Na, persze mi várható attól az embertől, aki elindul megkeresni egy szakadt nyulat ahelyett, hogy azt mondaná a gyermekének: Kicsikém, a következőre majd jobban vigyázol.
9/10
Király Gergely 2023 jan. 07. - 02:18:29 9/10
(6/57)
Ennél nyomasztóbb filmet nem igazán láttam. A műfajában nagyon jó: építkezős, feszült légkör, földhözragadt történet, természetes színészi játék. A fiatalabb korosztály valószínű nem fogja értékelni ezt a stílust, mivel a szituációk hozzák az adrenalint, nem a jumpscare-k. Friss családapaként méginkább hatással volt rám a film. De most megyek és megnézek egy-két cicás videót, hogy felvidítsam lelkemet.
7/10
The Cortez 2022 dec. 18. - 21:28:51 7/10
(5/57)
Bővítve:

Dán-holland coproduction, amely leginkább a Tűnj el!-hez és a Furcsa játékhoz hasonlítható. A sztori szerint egy dán család Olaszban megismerkedik egy holland famíliával, akik később meghívják őket magukhoz. A holland pali már kezdettől fogva kissé furcsán viselkedik, ám a látogatás során egyre meghökkentőbb dolgokat művel, melyeket a felesége teljesen természetesnek vesz, ráadásul még a gyerekük is creepyvé válik.
A film rögtön az elején nyugtalanító atmoszférát teremt, aztán egészen a felkavaró befejezésig feszültség alatt tartja a nézőt. A sztori nagy része egy állatira feszkós thriller, ami a végére egy megdöbbentően merész gore-horrorba csap át. Vannak benne kényelmetlen szituációk, vicces pillanatok, valamint fájdalmasan logikátlan forgatókönyvi megoldások (pl: a ”visszafordulás” röhejes oka, az utána lévő kínos ”vallomás”, a meggondolatlan segítségkérés stb). Mindezek mellett mondanivalóval szolgál, ugyanis a kulturális különbségek bemutatásán + a skandinávok szimbolikus bírálatán kívül, erős társadalomkritikával rendelkezik: a túlzott udvariaskodásról-píszískedésről + a nemet mondani nem tudás intézményéről szól. A hiteles színészi alakítások, illetve a nyomasztó operanyekergések csak fokozzák az alkotás brutális, egyben drámai hatását.
Sok évvel ezelőtt, Horvátban mi szintén megismerkedtünk egy külföldi családdal, akik pedzegették, hogy egyszer szívesen vendégül látnának minket, de végül semmi nem lett az egészből. Lehet jobb is talán...
osbehemot 2022 dec. 18. - 19:39:45 Előzmény The Cortez
(4/57)
Sikerült leírnod egy kritikát a "kurvák", "ordas", "baszás" szavak nélkül. Nem hittem volna.
7/10
The Cortez 2022 dec. 18. - 03:49:09 7/10
(3/57)
Dán-holland coproduction, amely leginkább a Tűnj el!-hez és a Furcsa játékhoz hasonlítható. A sztori szerint egy dán család Olaszban megismerkedik egy holland famíliával, akik később meghívják őket magukhoz. A holland pali már kezdettől fogva kissé furcsán viselkedik, ám a látogatás során egyre meghökkentőbb dolgokat művel.
A film rögtön az elején nyugtalanító atmoszférát teremt, aztán egészen a felkavaró befejezésig feszültség alatt tartja a nézőt. A sztori nagy része egy állatira feszkós thriller, ami a végére egy megdöbbentően merész gore-horrorba csap át. Vannak benne kényelmetlen szituációk, vicces pillanatok, valamint fájdalmasan logikátlan forgatókönyvi megoldások (pl: a ”visszafordulás” röhejes oka, az utána lévő kínos ”vallomás”, a meggondolatlan segítségkérés stb). Mindezek mellett mondanivalóval, erős társadalomkritikával rendelkezik: a túlzott udvariaskodásról + a nemet mondani nem tudás intézményéről szól. A hiteles színészi alakítások, illetve a nyomasztó operanyekergések csak fokozzák az alkotás brutális, egyben drámai hatását.
Sok évvel ezelőtt, Horvátban mi szintén megismerkedtünk egy külföldi családdal, akik pedzegették, hogy egyszer szívesen vendégül látnának minket, de végül semmi nem lett az egészből. Lehet jobb is talán...
8/10
Péterrrrrr 2022 dec. 17. - 13:42:54 8/10
(2/57)
A maga nemében nagyon jó, de nekem elég beteg film. Nem szeretem az ilyen végeket.
kybuck 2022 nov. 24. - 07:14:33
(1/57)
Ez sem új dramaturgia, meglátjuk mit hoznak ki belőle ezúttal.