Tincatinca máj. 04. 07:55:50 Előzmény @arch
(5/5)
Huh, ezt csodálatosan leírtad! Köszönönöm, hogy még vannak ilyen gondolatok.... A filmet még nem láttam, mára tervezem. Csak benéztem a vélemények miatt.
3/10
stefanis febr. 18. 21:46:49 3/10
(4/5)
Hát a sok 10/10-es után kiábrándító lehet a véleményem (és nyilván velem van a baj), az igaz, hogy gyönyörűen fényképezett ételekkel van tele a film, mintha egy öt csillagos hotel éttermének étlapját látnánk megfilmesítve, meg az is igaz, hogy itt valami szeretetet akarnak a főzésen keresztül bemutatni - de ettől még a film - nekem - a felétől már nézhetetlen volt (csak hab a tortán, hogy mintha a szereplőknek nem lenne az életben más témája, csak főzni meg enni szinte állandóan - de akkor miből élnek? Engem ez már nagyon bosszantott a végére...).
10/10
@arch febr. 10. 01:41:09 10/10
(3/5)
Az elején rettenetesen lassúnak éreztem, de aztán valamilyen hipnotikus nyugalomba vitt, és tökéletesen átéreztem ennek a két embernek a jelenlétét és mérhetetlen szeretetét egymás iránt. Én is olyan lassan és olyan jelenléttel akarok élni, hogy az élet apró dolgai - mint pl egy finom étel vagy a madárcsicsergés - élvezetet okozzanak, és ne kelljen túlzásba vitt íz, film, zene meg dráma ahhoz, hogy érezzem, élek.
10/10
Tfanfan febr. 04. 08:15:08 10/10
(2/5)
Egyetértek evamia-val, nagyon szép film, kíváló színészekkel, gyönyörű képekkel. Nem a történet a lényeg, hanem az érzelmi szál.
10/10
evamia febr. 03. 11:42:22 10/10
(1/5)
Sokan beülünk úgy egy filmre, hogy a végén csak annyit állapítsunk meg, hogy jó volt e vagy rossz.
Ha csak ezért megyünk moziba, akkor elfelejtettünk valami nagyon fontosat, és elsiklunk a lényeg felett, mert egy egy film ráébreszthet minket, hogy hogyan érzünk azzal kapcsolatban amit látunk és érzékelünk.
Ez a film nagyszerűen hozza ezt a tapasztalatot a képi hangulatokra, a környezetre helyezve a hangsúlyt, nem véletlen benne a kevés kommunikáció.
Látszólag a főzés és az azzal kapcsolatos tevékenységek vannak a középpontban, de ha nem érzékeljük a film mélyebb mondanivalóját akkor elsiklunk a lényeg felett.
Ha egy férfi szenvedélyesen főz, minden apró részletre gondosan odafigyelve, a fűszerektől kezdve az egyes alkotórészek elkészítés módjáig, akkor milyen lehet a kapcsolata szeretett nőjével?
Erre a kérdésre finom képi utalások formájában kapunk választ.
És igen, ne kapjuk el a tekintetünket amikor megjelenik egy az egyben a "foodporn" a vásznon.
A férfi kibelezi a csirkét, majd a két lába közé helyezi be a legfinomabb és legértékesebb alkotórészeket, amit szó szerint belevarr a csirkébe.
A sok főzés közepedte már már elveszünk, de mégis elképesztő gondossággal készül egy különleges vacsorára. Hogy mi ennek a vacsorának a lényege, azt csak a desszerthez érve tudjuk meg.
És pontosan itt elront valamit, ami a legfinomabb odafigyelést igényli, de nem adja fel, hanem még egyszer megpróbálja, hogy hőn szeretett nőjét elkápráztassa a főztjével.
A már már erotikusan sikamlós körte ropogós rétestészta fátyolba csomagolva rejti azt a titkot amire szeretett nője kimondatlanul is vágyik. Vajon mi ez a titok?
És amikor megfejtjük a titkot, rá kell ébrednünk, hogy egyszer minden elmúlik.
Az utolsó embereket tartalmazó jelenet, amikor a férfi a barátaival kilép az ajtón, hogy új "játékok" új titkok felfedezésére induljon, mert az élet megy tovább...