A kaszkadőr

Bakancslistához adom
The Fall Guy
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akció-vígjáték, 127 perc, 2024

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul?

A való életben is kaszkadőr David Leitch most megrendezte az eddigi legszemélyesebb filmjét, ami egy szerelmes levél az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt stábokhoz.

Az Oscar-jelölt Ryan Gosling (Barbie, Kaliforniai álom, Drive - Gázt!) alakítja Colt Seaverst, a viharvert kaszkadőrt, aki egy éve otthagyta a szakmát, hogy a testi és lelki felépülésére koncentráljon. Most visszahívják egy gigantikus költségvetésű hollywoodi filmbe, amit az exe, Jody Moreno rendez, akit az Arany Glóbusz-díjas Emily Blunt (Oppenheimer, A Quiet Place a Hang nélkül filmek, Sicario) játszik. Ám a produkció sztárja, Tom Ryder (az Arany Glóbusz-díjas Aaron Taylor-Johnson; A gyilkos járat) eltűnik, és miközben a film könyörtelen producere (az Emmy-díjas Hannah Waddingham; Ted Lasso) megpróbálja a sztár eltűnését titokban tartani a stúdió és a sajtó előtt, Colt megcsinálja a film legelképesztőbb mutatványait, miközben igyekszik (mérsékelt sikerrel) visszalopni magát Jody kegyeibe. Ám ahogy a sztár eltűnésének rejtélye egyre mélyül, Colt egy olyan vészjósló bűntény kelepcéjében találja magát, amely egy bármilyen kaszkadőrmutatványnál veszélyesebb szakadék felé sodorja hősünket…
Bemutató dátuma: 2024. május 2. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Niki175 máj. 17. 08:04:10 1/10
Szörnyű volt. A két színész a kedvencem, az alap ötlet tetszett. De semmit nem sikerült kihozni belőle, a történet (ha annak lehet nevezni) rettentően unalmas volt, és a poénokat sem találtam, egyetlen egyszer el nem mosolyodtunk rajta. És nem én voltam hozzá értetlen, nem nevetett az egész terem, miközben én csendben ültem. Kifelé jövet az "ilyen sz..t még nem láttamon" kívül más véleményt nem hallottam.
7/10
TheOldMan máj. 14. 13:35:33 7/10
Kisebb öngól a kaszkadőr ! Kisebb, mert egy szórakoztató, jó kis filmről van szó, ami abszolút nézhető. 7/10. Öngól, mert David Leitch - a kaszkadőrből lett rendező - eddig csak jobb filmeket készített és elmondása szerint is ez a legszemélyesebb filmje, mert óda a kaszkadőrökhöz, a kaszkadőr szakmához!....és ehhez sikerült Ryan Goslingból egy ripacsot csinálnia ! A színészből, akinek talán a legjobban áll, ha meg sem szólal. Itt egy eleve hülye fizimiskával egy szószátyár, mondhatnám picsogó kis ficsúr lesz a karaktere, fájdalmas párbeszédekkel és elbohóckodott akciókkal.
Nos, ha valami nem bohóckodás, az pont a kaszkadőr szakma, mert egy sima jelenetet bármelyik akció/vígjátékban elhülyéskedhetnek, max újra veszik, pont az akciójelenet az, ami tökéletes komolyságot és odafigyelést kíván, mert egy rossz mozdulat is emberéletbe kerülhet.
Különösen veszélyes bűnözők és ehhez hasonló szórakoztató filmek szintjét totálisan hozza, de én többet vártam tőle és sajnálom, hogy a vége felé már idegesített Gosling karaktere !
10/10
Sugar7 máj. 13. 23:11:46 10/10
Szerintem ez egy szuper kis film. Nagyon jól szórakoztunk. Leginkább a kéjjel-nappalhoz tudnám hason lítani.
7/10
itsme1 máj. 12. 07:00:19 7/10
Az alapötlet tetszett, szerintem a történet is jól meg van írva, csak indokolatlanul hosszúra húzták, és kicsit túlromantikázták.
5/10
Ahoj poplacsek máj. 11. 23:20:48 5/10
Jóindulattal pontoztam Goslingra és az itt nem különösebben remekelő Bluntra tekintettel. Egyszer nézhető, de nem emlékezetes alkotás.
1/10
Péterrrrrr máj. 11. 19:55:00 1/10
Végtelenül gagyi történet, rossz színészi alakítások. A két főszereplő jó, minden más gagyi. Hatan néztük. Egy pár a felénél otthagyta a filmet. A másik két ember elment egyszer wc-re, és csak mi ketten voltunk jól neveltek, de megfordult a fejemben, hogy lelépek. Nem rossz film? Bűn rossz! Én kikérem magamnak, hogy elcsesztem rá egy csomó pénzt, mert a jegy, meg a pia, popcorn... Na, eztán körültekintőbb leszek.
7/10
Cron máj. 09. 00:36:05 7/10
Elég blőd, gagyi történet, ellenben a profi kaszkadőr mutatványok és a filmes kiutalások kárpótolnak. Tényleg az a film, amit csak moziban érdemes megnézni.
György Fülöp máj. 08. 20:56:20 Előzmény mjoee
Valóban egy hypetgagyi film. Nem is értem, hogy ekkora nevek hogyan vállalhaták el ezt a bóvlit. Hat év felett nem ajánlott.
8/10
vki69 máj. 08. 14:44:45 8/10
Nem rossz a film. kicsit klasszikus film mesélés miatt hosszabb. Két már 40+-os (hogy repül az idő) hitelesen hozta a kapcsolatukat és az örök ifjú antitüdőt. A történettől csodát ne várjunk mert az nem drámai hanem laza vonalvezetésű. Ebből kifolyólag a negatív hős kicsit ripacskodik. De meg lehet nézni. Tv-ben majd akár többször is.
6/10
NN1532 máj. 06. 22:40:58 6/10
Sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy unatkozni fogok egy sokat dicsért akció-vígjátékon. Pedig ez történt. Az akciók jók, a film néha vicces. Csak vágni kellett volna belőle legalább fél órát. Gyakran megy át önismétlésbe, és sokszor erőltetett. Bár ahogy hallottam az embereket a moziból kifelé, a többieknek tetszett.
10/10
(S)Portoló máj. 05. 17:28:37 10/10
Véletlenül néztük meg, hatalmas pozitív csalódás volt. Ez a film tisztelet adás a kaszkadőrök előtt, ezért minden perce emberi és fantasztikusak az akciójelenetek, tényleg beletett a szakma mindent, csúcs. És még vicces is, leköti végig a figyelmet. (A filmek előtt a most 20 perc reklám felháborító, főleg, hogy az ingyenes parkolójegyből pörgeti az időt. De erről nem a film tehet.) Nőknek, férfiaknak egyaránt szórakoztató, még ha az eleje kicsit vontatottabban is indul, de aztán egyre inkább belelendül a film.
10/10
Lizus-ka máj. 04. 10:05:49 10/10
Végre egy film, ami igazán szórakoztató minden percében. Ötletes volt más filmek szóba hozása, fantasztikusan jó zenével és rengeteg humorral.
1/10
mjoee máj. 03. 08:38:59 1/10
Ez borzalmas...
10/10
Domján Ákos máj. 03. 07:22:21 10/10
Nekem tetszett, végig lekötött.Jók az akciójelenetek meg az operatőri munka.🙂
1/10
Z13 máj. 02. 21:51:27 1/10
Sajnos nagyon gyenge lett. Erőltetett poénok, ötlet nélküli forgatókönyv, klisé hegyek. Párbeszédek sablonosak. TV-ben reklámokkal elkapcsoltam volna, közel voltam hozzá, hogy kimenjek a moziból.
7/10
Nico71 máj. 02. 17:09:43 7/10
Kamasz csemetéinkkel néztük meg, mindannyiunknak vegyesek voltak az érzéseink a filmmel kapcsolatban. Senkinek sem tetszett az első fele, kifejezetten unalmas volt és nem különösebben tartalmas, majd fokozatosan jöttek az akcióval fűszerezett jelenetek. Habár a mondandója továbbra sem állt a magaslatok csúcsán, a krimi szál sem volt valami eget rengető, tulajdonképp gyermetegnek éreztük, ám valahogy mégis voltak a filmben jó pillanatok. A humor is eléggé hullámzó volt, keveredtek az elvont poénok és a kacagtatók, illetve a paródia jellegűek. Ami vitte a hátán a filmet az a színészi játék és a kaszkadőri mutatványok. De, mire is helyezték volna egy ilyen alkotásban a hangsúlyt?
Nagy kedvencünk volt a kutya! (illetve kutyák, mivel kettő Ausztrál kelpie játszotta el a szerepet)
Érdemes a stáblistás jeleneteket megnézni! Akár a régi Jackie Chan filmeknél, megmutatják, miként készült a film.

Nagyon poén volt az unikornis! ;-) :-D A film végén a Dűne utalás látványban és hangban... majd a belépő meglepetésszínész Jason Momoa :-D


7/10
itsme1 máj. 02. 15:02:37 7/10
Ki a bánat kíváncsi a te véleményedre?
Hát én!

Ha olvasod ezt a bejegyzést, és téged is érdekel, hogy egy rendszeres Port- (Mafab, IMdB, stb.) kommentelőt mi motivál, amikor egy filmet értékel, vagy odaírja a véleményét, akkor szavazz az alábbi linken elérhető válaszokra!
https://forms.gle/k2yXpfNoH8VzDQZo6

Jó móka, ne hagy ki!


1/10
Xxy92 máj. 01. 17:49:56 1/10
Miért thriller-nek van besorolva a port.hu-n?! Ez egy akcióvígjáték, jó lenne kijavítani!