Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Elég, és kevésbé régi klasszikusok szórakoztatják ma az esti tévé elé ülőket.

Red - Film4, május 2. csütörtök, 20h

Frank, Joe, Marvin és Victoria egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. Ismerik a szervezet minden titkos és kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájöjjenek, vajon melyik információ az,amiért az életükkel kell fizetniük. Frank és csapata úgy dönt, legjobb védekezés a támadás.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, május 2. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Egy veszedelmes elme vallomásai - Viasat Film, május 2. csütörtök, 21h

Az Egy veszedelmes elme vallomásai egy legendás showman kettős életének története, aki nappal tévéproducer volt, éjszaka a CIA bérgyilkosa. A fiatal, energikus Chuck Barris, aki az egyre növekvő tévés iparágban a csúcsra kerül, egyszer csak azon kapja magát, hogy egy rejtélyes alak követi, majd elcsábítja őt a CIA ügynökök titkos és veszélyes világába. Miközben Barris olyan leleményes és népszerű vetélkedők dinamikus producereként szerez nevet, mint "Az ifjú pár játék" vagy a "Gong Show", rendszeresen merényleteket hajt végre az Egyesült Államok kormányának megbízásából. Ahogy a nézettsége emelkedik, Barris belevonja műsorait titkos életébe: "Az ifjú pár játék" nyertes szerelmesei a "mesés Helsinkibe" és a "romantikus Nyugat-Berlinbe" utazhatnak _ ami nem éppen Párizs, viszont remek álcát nyújt a párokat gardírozó Barrisnak titkos küldetéseihez. Miközben Barris sütkérezik e két világ _ a szórakoztatás és a kémkedés _ káprázatában, az élete lassan fenekestül felfordul. Vergődik két nő között: az egyik szereti őt, a másikat viszont ő találta ki. A közvélemény azzal vádolja, hogy szennyezi a légkört... miközben egy áruló ügynök őt szemeli ki célpontnak. Barrisnak vissza kell szereznie az életét. Mindkettőt.

 

A megtorló - AMC, május 2. csütörtök, 21h

Frank Castle (Tom Jane) túl sok szörnyűséget látott katonaként, majd különleges FBI-ügynökként. Úgy érzi, végre itt az ideje, hogy normális életet éljen felesége (Samantha Mathis) és kisfia mellett. Már csak egy utolsó feladat vár rá, de a balul sikerült akció során egy fiatalember életét veszti. A fiú apja, Howard Saint (John Travolta) gazdag üzletember, aki ugyan nagy megbecsültségnek örvend, de nem tagja a floridai elitnek, mégpedig azért, mert vagyonát kétes alvilági üzletekből szerezte. Saint és felesége, Livia (Laura Harring) bosszút fogadnak fiuk halála miatt és a Castle család kiirtására törnek.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - Filmcafe, május 2. csütörtök, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

A kém, aki dobott engem - Mozi+, május 2. csütörtök, 21h

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad...

 

A barlang mélyén - Film Mánia, május 2. csütörtök, 21h

Egy baráti társaság egy eddig feltáratlan barlang mélyére szervez túrát. A kezdetben izgalmas kaland szörnyű fordulatot vesz, amikor a nagy esőzés hatására a hasadék bejárata beomlik és az öt barlangász a mélyben ragad. Amíg a kiutat keresik, felfedezik, hogy nincsenek egyedül, a barlangi tó mélyén egy hatalmas ragadozó vadászik rájuk.

 

Panelkapcsolat - M5, május 2. csütörtök, 21.10h

Egy lakótelepen élő "átlagcsalád" mindennapjairól, egy zsörtölődő asszony és egy jámbor férj konfliktusaiból rajzolja meg a rendező, a dokumentarista-játékfilm eszközeivel az "emberarcú szocializmus" embertelen világát. Egy szűk panellakásban élnek négyen, férj, feleség és a gyerekek. Az feleség gyesen van, a bezártságtól szenved, és rossz hangulatának, problémáinak állandóan hangot ad. A férjet az asszony "hisztije" teszi elégedetlenné és boldogtalanná, ő ezért próbál meg elmenekülni ebből a kapcsolatból. Ám ez nem egyszerű. Összeköti őket a lakás és a gyerekek.

 

A fenevad gyomrában - Moziverzum, május 2. csütörtök, 21.20h

Jake Hopper, a volt CIA-ügynök éppen a nyugdíjas napjait töltené Thaiföldön, amikor egy jól szervezett csoport elrabolja a lányát, Jessica-t. Hopper persze azonnal nyomozni kezd az elrablók után, és hamarosan rá kell jönnie, hogy a lánya politikai intrika áldozata lett, amelyet a háttérből a kormány irányít. Az egykori ügynök azonban nem hagyja magát megfélemlíteni, és Jessica-ért mindent kockáztatva szembeszáll a félelmetes ellenséggel…

 

Állami áruház - DUNA Televízió, május 2. csütörtök, 21.45h

Egy állami áruház és sok-sok dolgozója élete elevenedik meg ebben a dallal, szerelemmel, jókedvvel és muzsikával átszőtt zenés vígjátékban. A film főhőse Kocsis, a munkásból lett igazgató, aki végre "új szellemet" visz be az áruház régi beidegződésekkel, kapitalista szemlélettel és szokásokkal gúzsba kötött életébe… Fergeteges filmvígjáték Fényes Szabolcs fülbemászó slágereivel, és olyan színészóriásokkal, mint Feleki Kamill, Latabár Kálmán és Gábor Miklós és Gózon Gyula.

 

Kétszemélyes hadsereg - Paramount Network, május 2. csütörtök, 23h

Quinn Forte (Billy Zane) boldog életet él, mert mindent elért az életben, amit csak akart: hatalmat, vagyont, szerető feleséget és egy Quinnt szinte bálványozó testvért. Egyetlen éjszaka során azonban egy csapásra elveszít mindent. Elárulják, s mire feleszmél, letartóztatják, börtönbe kerül. Amikor sikerül kiszabadulnia, már csak egy dolog, a bosszú élteti. Egykori társától, Axeltől (Dolph Lundgren) kap segítséget, s egyfajta kétszemélyes hadseregként könyörtelen bosszúhadjáratra indulnak.

 

Sziklák szeme - AMC, május 2. csütörtök, 23.15h

Egy átlagos amerikai család átlagos autóján átlagos kirándulásra indul Kaliforniába. Ám ez a túra egészen másképp alakul, mint ahogy tervezték. A kocsijuk lerobban valahol egy sivatag közepén. A környező hegyekből pedig valaki (vagy valakik) figyelik őket. Olyanok, akik már nagyon várták őket. Egy másik, csöppet sem átlagos család birtokára tévedtek. Vendéglátóik nagyon szeretik a vendégeket: nyersen vagy főve egyaránt. Az emberi húsra éhezők összecsapnak azokkal, akik csak egy ártatlan kirándulásra vágytak.

 

Terminátor - A halálosztó - Moziverzum, május 2. csütörtök, 23.15h

2029: a mindentudó Skynet computer az emberi ellenállás utolsó bázisait akarja megtörni, miután szinte az egész emberiséget felszámolta. Skynet megtalálta a módját, hogy néhány harcosát, a tökéletes cyborgokat, azaz a Terminátorokat visszaküldje az időben, hogy megváltoztassa a történelem menetét. A történet arról a Terminátorról (Arnold Schwarzenegger) szól, akinek missziója a lázadók vezérének az anyját megölni 1984-ben, még fia születése előtt. Az ellenállók is visszaküldik az időben saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn), hogy védje meg az anyát, Sarah Connor-t (Linda Hamilton). A két fémakarat kegyetlenül összecsap...

 

Robotzsaru - Viasat Film, május 2. csütörtök, 23.20h

Detroitban szolgálata teljesítése közben egy bűnöző banda meggyilkol egy rendőrt, Alex Murphy-t. A rendőr holttestét azonban a legújabb technológiák segítségével sikerül újraéleszteni. Az Alexen végzett kísérlet azonban itt még nem ér véget. A rendőrség és az azt irányító szervezet ugyanis Murphy elroncsolódott végtagjai és szervei helyett mesterséges karokat és szerveket ültet a férfiba. Így változik át Alex Murphy a világ legkorszerűbb "rendőrévé" a félig robot félig ember Robotzsaruvá. A programozás szerint a Robotzsarunak gondolkodás nélkül végre kellene hajtani a parancsokat, bármi legyen is az. Él azonban a robotban az ember is, s ennek egészen más céljai vannak: leszámolni azokkal akik megölték és megölették. Célja eléréséhez pedig meg kell szegnie a felettesei által adott parancsok legnagyobb részét. S ezzel a cselekedetéve a Robotzsaru körül elszabadul a pokol.

 

Hitman - A bérgyilkos - Mozi+, május 2. csütörtök, 23.25h

Egy Interpol-ügynök hazamegy és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogyan került oda. Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában maradt, de sosem érte utol őt. Átverések, árulások, kettős játszmák és gyilkosságok macska-egér játékába bonyolódva élnek évek óta. Lassacskán már abban sem biztosak, melyikük üldözi melyiküket. Most azonban eljött a végső leszámolás pillanata. Ám, amikor titokzatos, közös múltjuk lezárulni látszik _ hiszen egyikük mindjárt meghúzza a ravaszt _ egy újabb fordulat ismét mindent megváltoztat...