Koncert

Reni & Boka - Holdfényes erdők, napfényes folyópartok

AGORA Mozgástér | Galéria | Café & Tea
2024. május 17. (péntek) 19:30

Helyszín:


Varázslatos, szívbéli, szürreális, sokszínű énekkel és hangszeres szólamokkal átszőtt koncert vár Benneteket.

Iszlai Reni (ének, klarinét) és Szász Márk Boka (ének, gitár) duója 2022-ben alakult a Dunakanyarban, egészen különböző zenei világokból: Renit a klasszikus, kortárs és kísérleti zene, Bokát a dél-amerikai, brazíliai utazásai során megismert dallamok és ritmusok inspirálták, közös világuk pedig a rögtönzött éneklés, a hangszeres improvizáció és az absztrakt történetmesélés lett.
Zenéjük türkizkék, hamuszín, kárminvörös - dalaikban megszűnik az idő, tágasak a formák, a gitár szőnyeget reptet, a klarinét hegyre és völgybe száll.
RENI a Zeneakadémián végzett klarinét szakon, klasszikus zenészként
tagja volt a Váci Szimfonikus Zenekarnak, a Kolozsvári Magyar Operának és a Romániai Ifjúsági Válogatott Zenekarnak. Communitas, Balassi és Euterpé díjazott. Játszott a Grencsó Open Collective-ben és a Fred Frith Hungarian Youth Orchestrában. Jelenleg is tagja a Bélaműhelynek, és időszakosan közreműködik a Noémo és Lámpalángzenekarok koncertjein. A Csendzengés és Babadala interaktív zenés programok kitalálója.

BOKA még zenei tanulóévei alatt négy éven át volt a Parno Graszt zenekar turnémenedzsere. Hivatásos zenészi pályafutásának kiemelkedő állomásai: énekelt közösen Bobby McFerrinnel, rögzített dalt Palya Beával (Altatok lemez) és Szalóki Ágival (Szókimondóka lemez). Tagja volt a Soharóza kórusnak és jelenleg is tagja a Peca zenekarnak (Gábos Barna, Kardos Dániel, Vajdovich Árpád), egyénileg pedig ének köröket és kreatív dalszerzést tart minden korosztálynak.