Álmaid hőse

Bakancslistához adom
Dream Scenario
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror-vígjáték, 100 perc, 2023

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Te mit tennél, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? Ez történik a biológiaprofesszor Paullal (az Oscar-díjas Nicolas Cage), aki eddig meglehetősen szürke családi életet élt. Úgy érezte, karrierje zsákutcába került, és folyamatosan frusztrálták a kollégái sikerei. A hírnév most mégis utoléri, de nem a végre-valahára megírt könyvének, hanem annak köszönhetően, hogy Paul egyre több ember álmában tűnik fel. Olyanok is vele álmodnak, akikkel korábban sohasem találkozott. Az eleinte bosszantó, majd egyre imponálóbb helyzetből pokoli tortúra lesz, amikor Paul a rémálmok lidércévé változik, és a rajongói ellene fordulnak.

Az A24 filmjében Nicolas Cage egy zseniális, a kritikák szerint Oscar-érdemes alakítással gúnyolja ki a társadalmunk kulturális stigmáit, felejthetetlenül szórakoztató módon.
Bemutató dátuma: 2024. január 18. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
fferlen73 febr. 23. 08:06:42 5/10
Nem jött be, annyira, hogy a 65. percnél ráhagytuk. Az addig látottak alapján max. egy 5-ös. Talán nem NC-t kellett volna erre a szerepre megkérni, valahogy nekem nem illett ide, annak ellenére, hogy tényleg nem játszotta rosszul a szerepet.
7/10
offtopic
nick név febr. 11. 14:05:05 7/10 Előzmény janderka
Tehát azért nem volt köze a lentebb említetteknek a filmhez, mert egy klisés fos. Talán ezért a kielégítő konkrétumért is érezted szükségét, hogy a magad módján reagálj más felvetésekkel élő hozzászólásokra a filmmel kapcsolatban. Hogy erre eddig még nem gondoltam.
janderka febr. 11. 13:22:18 Előzmény nick név
konkrétum hogy egy klisés fos
1/10
Hungariancorazon febr. 10. 23:22:27 1/10
Nekünk nézhetetlen. Otthagytuk.
7/10
offtopic
nick név febr. 10. 23:15:45 7/10 Előzmény janderka
Gondolod te, amivel nincsen baj, minden jogod megvan hozzá. Azért aranyos, hogy a tőled eltérő véleményeket ,,szépen felmondod'' jellegű minősítésekkel illetsz, ez persze könnyen megesik, ha az ember konkrétumok nélkül akarja a cáfolat látszatát kelteni.
janderka febr. 10. 22:47:11 Előzmény nick név
Szépen felmondod te is a láttatni kívánt tartalmat, de a filmnek ehhez sajnos köze sem volt. Ennél még egy Simpson epizód is jobban reflektál a világunkra - sőt!
janderka febr. 10. 22:44:20 Előzmény LJ74
Először Csankóra tippeltem magamban, de a nézőtársam végül Szervétről győzött meg. De akármelyikük is volt, sz@r volt! A többieket még ennyire se ismertem fel - de a 60 pluszos ex barátnő hangja ugyancsak full kortévesztés volt.
Az meg hogy ki (volt) valaha szakma krémje, ma már indifferens. Tekinve hogy kb egy alagsori pincében veszik fel egymástól full függetlenül még a legygszerűbb párbeszédeket is, előhallgatás, elővetítés nélkül egy ócska ledmonitor előtt állva (már 10 éve is így ment).
LJ74 febr. 10. 21:11:16 Előzmény janderka
Szervét Tibor nincs a szinkronhangok között.
Cage magyar hangja sokadjára is a kiváló Csankó Zoltán volt.
A további szerepekben is a magyar szinkron krémje található meg. Kisfalvy Krisztina, Kovács Nóra,Epres Attila,Solecki Janka,Farkasinszky Edit valamint Czető Roland többek között.
7/10
nick név febr. 08. 17:25:36 7/10
A tipikus mai, jóléti világában súlytalanul éldegélő városi polgár, aki hipernyitott és hiperelfogadó, dzsenderpozitív, aki a gesztusok szintjén még a felesége nevét is felveszi, mintha bármit is jóvá kellene tennie. Eleinte nem igazán láttam, hogy kiknek szól ez a film, gondoltam nem vagyok felvilágosult USA-polgár, fészbúkkal, instával, mindennel, így biztosan nem tudhatom. Azonban a túl hosszú felvezetés után elkezdett beindulni a film és valami egészen más lett belőle, mint aminek az első harmadában mutatkozott. Sokkal-sokkal érdekesebb lett, amikor elkezdett valódi jelenségekre reflektálni és a tunyuta professzor úr kikényszerült addigi buborékvilágából. -- enyhén spojleres --
Ez a film alapvetően a virtuális tömegek érzületéről és annak társadalomformáló erejéről szól. Az érzelemmé formált percepcióról és annak törvényerejű kihatásairól. Hisztériáról, buborékokról, ténylegesként megélt, képzelt valóságról. Mondhatnánk azt is, hogy a hópihenemzedék normaformáló hatásáról, hogy például hogyan lehetsz pária el nem követett cselekmények miatt, ha a tömeg morajlása éppen bűnösnek talál, azaz, hogyan ítél el a könnyen hergelhető és persze rögtönítélő népharag és eközben hogyan válik semmissé az ártatlanság vélelme a csőcselék morajlása által. Ha tovább akarnám gondolni a filmet, akkor azt is írhatnám, hogy a célnélküliségében megcsömörlött, újmarxista hópihegeneráció árulása 68-cal szemben. Illetve nem is árulása, ez inkább egy belső dinamika, a dominancia kinyilvánítása, mint amikor a falkában egy domináns egyed kiöregszik és a helyére lép valaki új. Persze nem feltétlen ez a csoport az egyedüli utód, csak ugye a hangosság, a médiaképesség, illetve a nagyvállalati (szintén progresszív ruhát öltő) opportunizmus a kiüresedett köznyilvánosságban jelenleg őket jeleníti meg utódként. És aki utódként jelenik meg, az ugye utódnak is látszik. Ami ezenfelül személyessé tudja tenni ezt a darabot az a makroszinttel párhuzamosan futó mikroszint, ahol már a közeli szerettek, maga a család is behódolva a virtuális közhisztériának, elárulja a professzort. -- enyhén spojleres vége --
A történetet sterilizáló, technicista lezárás sajnos sokat rontott az összképen, gondolom fekete tükrösre akarták venni (kár volt érte).
janderka jan. 31. 20:15:47
Érdekes alapötlet ócskaszar kivitelezése, dögunalmas szarságként lezárva - ráadásul a szinkronja is kiváltképp borzasztó (bár Szervétet véltem csak egyedül felismerni a hangok közül, neki viszont köze nem volt a főhős karakteréhez). Nem is véletlen talán, hogy nem mondták be a végén a magyar változat közreműködőit...
Ha ez a film bármilyen díjat kap, én lekaparom a mozivásznat!
8/10
Ildikó Nóra jan. 30. 19:34:16 8/10
A filmet Nicolas C. miatt néztem meg, illett hozzá a szerep, nagyon jól játszott ebben is. A többi szereplő alakítása, a helyszín, filmzene is tetszett. A filmet egyszer érdemes megnézni, kikapcsolódásnak jó, érdekes, nem hétköznapi történet.
9/10
offtopic
Ahoj poplacsek jan. 25. 14:14:10 9/10 Előzmény Zj1
Január van, nem releváns, mi ketten néztük, privát vetítés volt. Aztán átültünk a Semmelweisre, és ott mindjárt kerek tizen voltunk, hát az se az a nagy tömeg.
1/10
Zj1 jan. 25. 12:52:57 1/10
Rémálom!Ultraszar.
Négy ember nézte az Alleeban,a huszadik perc után ketten maradtunk.Sajnos…
8/10
New-man jan. 21. 22:17:33 8/10
Nem egy szokványos film. Nagyon örülök, hogy nem hagytam ki. Cage nagyon jó benne!
3/10
Eva-Eva jan. 20. 23:16:18 3/10
Hát ez borzalom volt. Kár volt végigülni. Vártam volna valami csavart a végén, bármit, de a befejezés is olyan semmilyen volt. Vagy lehet csak nekem nem jött át a lényeg, bár elnézve az arcokat a moziban a film végén, valószínű nem voltam ezzel egyedül :)) Nem ajánlom senkinek!
9/10
offtopic
Ahoj poplacsek jan. 20. 21:23:09 9/10 Előzmény Milmel003
Hát, köszönöm a diagnózist, de nem én panaszkodtam. De örülök, hogy nem vetted a szívedre :)
1/10
offtopic
Milmel003 jan. 20. 20:54:11 1/10 Előzmény Ahoj poplacsek
Neked meg szerintem a fejedbeN van a baj, hogy erre van időd szombat este.
Lehet hogy ez volt a bajod. :)
9/10
offtopic
Ahoj poplacsek jan. 20. 20:21:43 9/10 Előzmény Milmel003
MozibaN, végigülni.

Lehet, hogy ez volt a baj.
1/10
Milmel003 jan. 20. 20:04:29 1/10
Borzalmas film nem ajánlom senkinek, szenvedés volt végig ülni a filmet a moziba.
9/10
Ahoj poplacsek jan. 18. 21:24:57 9/10
Hát ez kész, nagyon jó volt.
Összes hozzászólás