II. világháború - csaták Európáért

Bakancslistához adom
World War II - Battles for Europe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol történelmi dokumentumfilm-sorozat, 65 perc, 2019

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A sorozat a hadtörténet ikonikus jeleneteit mutatja be a normandiai partraszállástól a félresikerült arnhemi légi hadműveleten és az ardenneki offenzíván át a Remagennél álló utolsó Rajna-hídért folytatott versenyfutásig. A csaták gyorsan változó élet-halál harcának világa elevenedik meg az epizódokban, amelyek a náci Németország nyugati hatalmak általi legyőzetését mesélik el. Az aprólékos kutatómunkán alapuló műsor a háború valóságát megragadva magyarázza el, hogyan fordíthatja meg a harcot az időjárás, a terepviszonyok, az utánpótlás, a kommunikáció, a háborús stressz, az egység morálja vagy az ellenség váratlan manőverei.

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
drtibi 2020 máj. 21. - 22:04:07
A témában elég jártas vagyok, ezért élvezetttel nézem, az egyébként értelemzavaró és tárgyi tévedések ellneére, melyek döntő többsége nyilván fordítási hiba. Szokásos hanyagság, hogy a film vetítésének megszakításánál - azért, hogy sokadszorra leadjanak egy gagyi ismertetőt - arra sincsenek tekintettel (buta a szoftver), hogy egy mondatot befejezzenek. Ha ezek nem ütik ki a biztosítékot, 10/10.