A PORT.hu segít - megmondjuk milyen műsort gyártson valamelyik tévé

Nézni és kritikzálni könnyű, ugye, de jó dolgokat kitalálni már nem megy. Utóbbira van elég kreatív producer, akik a nagyobb tévéknél megoldják, hogy a csatornának legyen valami jó saját gyártású sorozata. Ebbe most mi is besegítünk és megmutatjuk az ötletládánk legékesebb darabját.

A Discovery már sikerrel leforgatott több évadot is a Cefrekirályokból, ami az Appalache-hegységben illegálisan működő szeszfőzdékről, azok működtetőiről és a végtermék értékesítéséről szólt. Sőt! Még a rendőri intézkedés oldaláról is lekövetik az eseményeket. Szóval izgalmas és minden ízében hiánypótló. Ezeket a szeszfőzdéket nehogy a győri likőrgyárhoz tessék mérni! Itt csak lomokból, hordókból összerakott klasszik sufni tuning kis bődékról van szó, de ezekkel is lehet több száz liter moonshine whiskey-t főzni. 

Kis okoskodás: A moonshine elnevezést pedig onnan kapta ez a szesz, hogy általában holdfénynél készítették.

Ez adja a mi kis magyar verziónkhoz az alapot, amit inkább ne is nevezzünk adaptációnak, mert az olyan csúnya szó. Egy-két dolgot megváltoztatunk és máris egy új műsorról van szó. Na, nézzük! A magyar Cefrekirályok munkacíme legyen mondjuk Zugfőzők. Kell egy erre berendezkedett vidéki dinasztia, akik az anyatejjel együtt szívták magukba a lórúgás erősségű házi pálinka készítés minden mozzanatát. Nem árt, ha egyvalaki nem itta még el az agyát teljesen, de a többieknek nem kell kamerakésznek lenniük. A Cefrekirályok is ettől működik: van benne egy tag, aki folyamatosan pocsolya részeg, míg a haverja tök józan. Szóval a zugfőző család úgyis elkezd sztorizgatni, hogy mi is ennek a lényege, majd a sok duma mellett fel kell venni, ahogy elkészítik a szeszt, hogy honnan szerzik be a gyümölcsöket, hogy mivel csalnak a pálinka fokolásánál, hogy a gázt/fát honnan veszik/lopják és így tovább. Mivel az ilyen dolgos népek sose unatkoznak ezért érdemes a hétköznapokat is felvenni, amikor épp nincs dolog a zugfőzéssel, csak várni kell, hogy kész legyen. Biztos ilyenkor megy a helyi vevőkör tájékoztatása az információs központban, azaz a kocsmában. A rendező még belerakhat pár váratlan fordulatlannak tűnő megrendezett drámát, de kiindulásnak legyen elég ennyi. Plusz még a magyar rendőrség illegális pálinkafőzésre szakosodott osztályából is ki lehetne ragadni egy embert, aki megmutatná, hogy miként igyekeznek legyűrni ezeket a zugfőzőket. Ki tudja, lehet, hogy vannak rendőrök, akik beépültek egy faluba és lecsúszott alkoholistaként csak arra várnak, hogy a kocsmában kapjanak egy tippet, hogy hol lehet jó, de olcsó házi pálinkát venni nagy tételben.

Hogy az illegális tevékenységek filmre vétele, majd reality vagy scripted realityként eladva hogy és miként törvényes, az már legyen a gyártásvezető baja. Az ötlet itt van, de ha kell segítség, mi itt vagyunk.