Főzősműsorok a karácsonyi készülődésre

Karácsonykor az is főz, aki év közben távol tartja magát a konyhától, és azért valljuk be, egy-egy jól sikerült étel nagyban hozzátesz az ember önbecsüléséhez.

És ha még szeretünk is főzni, akkor nyert ügyünk van, ugyanis a karácsonyi készülődés jelentős része a konyhában zajlik. Ehhez kínálnak segítséget a főzős csatornák, amik természetesen különleges műsorokkal készülnek az ünnepekre.

Food Network

A Food Network csatornán hétköznap esténként 19:00-tól az Ünnepi sütőbajnokságban cukrászok mérik össze tehetségüket a karácsonyi desszertek terén: többek közt mézeskalácsok, mogyorós-csokoládés torták, cukorrudak és fűszeres forró italok kerülnek a zsűri asztalára.

Szerdánként 21:00-tól a Cukrászok és amatőrök új epizódjai láthatók, amelyekben szokatlan ízpárosításokkal kell a versenyzőknek dolgozniuk: például csokoládé és chili vagy épp cékla és trópusi gyümölcsök elegyével.

December 21-én pedig a Jenny és Reza fantasztikus főzőakadémiájából gyűjthetünk be ötleteket: a két sztárséf a diákjainak ezen az estén a töltött kacsasült, a karamellás-almás sertés hasaalja és egy bogyósgyümölcsös pite elkészítést tanítja meg.

TV Paprika

A TV Paprika is készül az ünnepekre, sőt, náluk az egész december a karácsonyról fog szólni, ehhez megfelelően hihetetlenül sokfajta karácsonyi műsorral készülnek a nézőknek. A karácsonyi műsorok december 1-től hétköznap este 20 órától láthatók.


Gordon ünnepi asztala (2013) 


Ez a kedves, szellemes és családközpontú sorozat új oldaláról mutatja be Gordon Ramsay-t. Nézze meg saját, háromrészes gyűjteményét, amelyben ínycsiklandó szezonális kedvenceket tár elénk. Egyszerű, letisztult menüi kiváló iránymutatást adnak ahhoz, hogy mi kerüljön a család asztalára idén télen. Nem fogják hidegen hagyni Gordon kedvenc fűszeres téli finomságai, a Ramsay család karácsonyi ötleteinek köszönhetően pedig saját ünnepi étkezéseink is pazar kulináris élményt jelenthetnek. Minden receptet úgy tervezett meg, hogy munka és család mellett is könnyen elkészíthetőek legyenek. Gordon bebizonyítja, hogy bármennyire is elfoglaltak vagyunk, azért minden nap tudunk fantasztikus ételeket főzni – reggelire, ebédre és vacsorára is.

 

Jamie Oliver – Karácsonyi receptek (2016) Premier: december 6. 20:00


Az évek során Jamie Oliver karácsonykor már sokféleképpen kísérletezett a klasszikusok elkészítésével. Idén azonban a legtutibb receptjeit mutatja be: láthatjuk, hogy milyen rendkívüli fogásokat készít családjának karácsonyra. Mindannyiunkhoz hasonlóan Jamie is szeretne annyi időt barátaival és családjával tölteni a nagy napon, amennyit csak lehet. Így olyan ünnepi menüt állított össze, aminek elkészítésével nem kell órákat tölteni a konyhában.

Jamie olasz karácsonya (2017) 


Jamie Oliver ezúttal a lenyűgöző észak-olaszországi Aosta-völgybe utazik. Olyan pompás ünnepi recepteket oszt meg velünk, amelyekkel olaszossá varázsolhatjuk a karácsonyi ünneplést. Jamie fantasztikus lakomát rendez karácsony alkalmából. Két rendkívüli „asztaldíszre” fekteti a hangsúlyt: az olaszos pulykára és a klasszikus porchettára. De lesznek előételek, zöldségek, édességek és italok is, mind-mind finom olaszos beütéssel.

Terítéken Lengyelország – Karácsony (2013) 


Tomek Jakubiak ismert arról, hogy újra felfedezi a Lengyelország különböző részeiről származó ízeket, és ezekből merít ihletet saját konyhájában. A rajongók ezúttal egészen rendkívüli körülmények között találkozhatnak a szakáccsal. A karácsonynak szentelt különkiadásban Tomek megmutatja, hogy az ünnepek alatt is megengedhetünk magunknak egy kis kulináris kreativitást.

Jakubiak karácsonyi konyhája (2012) Premier: december 8. 20:30


Tomasz Jakubiak különleges karácsonyi műsorában hagyományos ételeket mutat be különleges, modern felvonásban. Jakubiak új ízekre tanítja a nézőket, és a hazai, szezonális termékek felhasználására buzdítja őket. Az ünnepi különkiadásban Tomek szegfűszeges mézben karamellizált pontyot készít sós mézeskalácsszószban, sült palacsintatésztával, valamint sült pirogot savanyú káposztával, füstöltszilvával és dióval céklás-almás szószban.

Karácsony Nigellánál (2015) 


Ebben az egyórás különkiadásban Nigella megoszt a nézőkkel néhány pofonegyszerű trükköt a stresszmentes ünnepi főzőcskézést és könnyed szórakoztatást ígérő karácsony megteremtéséhez. Mindezt persze egy sor ünnepi fogással, melyek egyszerre kényeztetőek és praktikusak.

Karácsony Raymond Blanc konyhájában (2011) 


Az ünnepelt séf, Raymond Blanc oxfordshire-i konyhájába hívja nézőit, ahol az év legnagyobb lakomájára készíti el receptjeit. Idén karácsonykor barátai és családja számára alkot ünnepi menüt francia ízvilággal, amelyet brit hagyományokkal ölel körbe.

Karácsonyi készülődés Jamie-vel (2015) 


Kötelező karácsonyi program ez a különleges műsor, melyben Jamie Oliver meggyőző tippeket, trükköket és fortélyokat szolgál fel a nézőknek az ízlelőbimbókat kényeztető és stresszmentes karácsony jegyében. Búcsút inthetünk az elázott sülteknek vagy a kiszáradt pulykának!

A TV Paprika karácsonya (2016) 


A karácsonyi készülődés egyik legfontosabb színtere a konyha. Minden családdal hetekkel az ünnepek előtt elkezdődik a tervezgetés, hogy mi legyen a vacsora, mivel kínáljuk a vendégeket. A TV Paprika karácsonyi műsoraiban népszerű műsorvezetőink - Bede Róbert, Dános Tamás, Havas Dóra és Jókuti András - segítenek összeállítani az ünnepi menüt és praktikus ötletekkel segítik és teszik jókedvűvé, kapkodásmentessé ezt az év végi ünnepi időszakot.

Gordon csodás karácsonya (2010) 


A világ egyik legismertebb szakácsa a legfinomabb karácsonyi recepteket főzi meg otthon. A Gordon csodálatos karácsonya című műsorunkban személyesen tanít meg mindent, amit tudnunk kell a tökéletes karácsonyi vacsorához. Gordon otthon, a családjával egyetemben mutatja be a nézőknek, hogyan készíti el kedvenc ünnepi receptjeit. 

Nigellissima: Karácsonyi finomságok (2012) 


Nigella imádja a karácsonyt, és számára az ünneplés legtökéletesebb módja a parti. Az ünneplést egy pazar svédasztalos partival nyitja. Az olasz inspirációért Nigella Velencébe utazik; abba a városba, amely 20 évvel ezelőtti első látogatása óta közel áll a szívéhez. Karácsonyi recept- és partiötletekkel felszerelkezve tér vissza, hogy megalkossa ízletes karácsonyi menüjét vendégei számára. 

Lyndey karácsonya (2014) 


A minisorozatban Lyndey hagyományos karácsonyi fogásokat vesz sorra, de egy kis modern csavart is visz az ünnepi fogásokba.