Gwyneth Paltrow vendégül látja az elnököt

Gwyneth Paltrow nem mást lát otthonában vendégül, mint Barack Obama amerikai elnököt, illetve egy csomó ismeretlen embert, akik hajlandóak fizetni a megtiszteltetésért.

Hollywood és a politika sosem állt távol egymástól, és míg az idősebb generáció a konzervatívabb republikánusokat támogatja, a fiatalabbak és a középgeneráció inkább a jelenleg hatalmon lévő demokraták és Barack Obama felé húznak, és bár a soron következő választások még messze vannak, most is pezseg arra a politikai élet. Most éppen Gwyneth Paltrow színésznő hirdetett meg adománygyűjtő vacsorát otthonában, amelynek vendége Barack Obama lesz, és mindazok, akik egy-egy helyért az asztal mellett kifizetik a megfelelő összeget. Ez az ár $1.000 és $32.400 között van, nyilván függően az ott töltött idő hosszától és az elnök székétől való távolságtól – és persze a háziasszony társaságában töltött időtől is.

Az október 9.-re meghirdetett eseményt a Demokrata Nemzeti Bizottság rendezi, az összeg pedig azon időközi választás kampányköltségeit hivatott fedezni, amelynek tétje a szenátusban betöltött helyek száma – az ottani többség ugyanis létfontosságú a kormányzáshoz, és egyelőre nem biztosított. A vacsorán való részvétel természetesen nem csak a kellemes beszélgetésről és az ételről, hanem üzleti kapcsolatok építéséról és a megfelelő helyezkedésről is szól.