Halálfejes lobogók kibontva!

Ha hiányunk van tengerjáró, izmos félmeztelen férfiakból, akik körül szemrevaló hölgyek rajzanak, akkor nem kell várnunk a vikingekre. Nem is baj, hiszen jól jön most a napsütötte karibi szigetvilág a pálmafákkal és persze kalózokkal. Jön a Fekete vitorlák új évada!

Az eredeti amerikai bemutatóval gyakorlatilag egy időben, január 24-én, a hazai Fekete vitorlák-rajongók is elkezdhetik követni a sorozat harmadik évadát a Paramount Channel műsorán. Mivel az amerikai bemutatóval egy időben történik a sugárzás, ezért az első epizódot először reggel 4-kor láthatják a nézők. Ez szombati nap, úgyhogy nem ütközik munkaidővel, és amúgy is óriási poén az egész világgal egy időben nézni az évadkezdést (mint egy meccset élőben), ezért biztos sok sorozatfüggő fel is kel, vagy ébren marad, hogy már hajnalban láthassa. Ha nem, az se baj, hiszen a Paramount a nap folyamán még megismétli az első részt.

A Kincses Sziget előzménytörténete a harmadik évadban újabb hírhedt történelmi alakokat fog bemutati nekünk, például többek között feltűnik majd a legendás és rettegett kalóz, Feketeszakáll is. Igaz, egy Feketeszakállra jól emlékezhetünk az első évad első részéből is, hiszen a nassau-i bordélyban ő fogadta John Silvert. De a harmadik évadban nem teljesen ott lesz a szakáll, ahol az elsőben, szóval ez valóban a híres kalózvezér lesz. (Akit egyébként a Rómában, a Crossing Lines-ban és a Dexter hetedik évadában is főszerepet játszó Ray Stevenson fog alakítani.)

Az előző évad azzal a – látszólag – megnyugtató eseménnyel ért véget, hogy kiszabadították Flint kapitányt, de a helyzet korántsem ilyen rózsás. Valójában egy elég nagy háború küszöbén állunk, amelyben a hivatalos hatalom a kalózok minél könyörtelenebb eltiprására törekszik. A kalózoknak meg persze az életben maradás (és a kincsvadászat) a célja. John Silver szintén a második évad első részében vált olyanná, amilyennek az ábrázolásokról ismerjük, vagyis a klasszikus féllábú kalózzá. Kíváncsian várjuk, hogyan fog boldogulni így. És akkor a csajok és Calico Jack kezében lévő aranyról még nem is beszéltünk.

Fekete vitorlák 3. évad 1. rész január 24-én, 04:00 órakor a Paramount Channel.