Meghalt Michael Kenneth Williams

A Drót Omarja valószínűleg drogtúladagolásban halt meg. Mindössze 54 éves volt.

Michael K. Williams, aki emlékezeteset alakított a Drót Omarjaként és a Gengszterkorzó Chalky White-jaként, 54 éves korában elhunyt.  A New York-i rendőrség megerősítette a Varietynek, hogy a színészt hétfőn délután 2 órakor holtan találták brooklyni lakásában. A hatóságok kizárták az idegenkezűséget, Williams halálát valószínűleg herointúladagolás okozta.

A színész olyan elismert HBO-sorozatokban játszott, mint a Drót, a Gengszterkorzó, Aznap éjjel, vagy legutóbb a Lovecraft földjén, visszatérő szereplője volt J.J. Abrams Aliasának, de filmekben is láthattuk, többek közt a 12 év rabszolgaságban, Az útban, a Hideg nyomonban vagy a Holtak útjában. Eredetileg láthattuk volna az önálló Han Solo-filmben is, de az újraforgatások idején már nem ért rá, ezért kivágták a karakterét a filmből.

Az HBO közleményében azt írta: 

Megrendülten értesültünk Michael Kenneth Williams haláláról, aki több mint 20 éve az HBO család tagja. Miközben a világ tisztában van hatalmas művészi tehetségével, mi kedves barátként ismertük Michaelt, akit mindenki szeretett, akinek volt szerencséje vele dolgozni. Mély részvétünket fejezzük ki családjának e mérhetetlen veszteség miatt.

Williams 2002-ben kapta meg a karrierjét meghatározó szerepét, Omart a David Simon által készített a Drót című, kritikusok által is elismert krimisorozatban. A sorozat egyik legemlékezetesebb karaktere, Omar Little egy fűrészelt puskával hadonászó baltimore-i rabló volt. "Omar ez a sötét bőrű, szókimondó ember a gettóban, akit nem érdekelt, hogy mit gondolnak róla" - mondta Williams 2017-ben a New York Timesnak. "Ő a minden, amilyen én is szerettem volna lenni." A karakter olyan nagy hatással volt rá, hogy annak halála után is szerepben maradt.

Több interjúban bevallotta, hogy szerepeinek intenzitása gyakran súlyosbította a drogokkal való küzdelmét, és elmondása szerint a Drót és az Aznap éjjel forgatása alatt is kokainozott.

Azok a karakterek jelentik számomra a legtöbbet, amelyek majdnem megölnek. Ezt az áldozatot választottam" - mondta a NY Timesnak.


Williams Brooklynban született; édesanyja a Bahamákról, édesapja pedig Dél-Karolinából származott. Az East Flatbush-i Vanderveer lakótelepen nevelkedett, ami veszélyes környék, és Williamsnek már tinédzserként drogproblémái voltak. Arcát átszelő sebhelyét 25. születésnapján szerezte: megkéselték, amikor belekeveredett egy kocsmai verekedésbe. Mielőtt megkapta első filmszerepét Tupac Shakur bátyjaként az 1996-os Önpusztítók  című filmben, táncosként tűnt fel többek között George Michael és Madonna videoklipjeiben.

(Forrás: Variety, The Hollywood Reporter)