Pelé állapota súlyosbodott, a kórházban tölti a karácsonyt a családjával

A háromszoros vb-győztes futballista több mint egy éve küzd a rákkal.

A brazil futball-legenda, Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé 2021 szeptembere óta kemotárpiás kezelésen vesz részt, miután eltávolítottak a szervezetéből egy vastagbél daganatot. Sajnos az elmúlt napokban romlott az állapota, így a karácsonyi programot is át kellett szervezni.

“Az otthoni karácsonyt fel kellett függesztenünk: az orvosokkal úgy döntöttünk, hogy biztonságosabb, ha itt maradunk és az Einstein-család törődésére bízzuk magunkat”

– írja Pelé lánya, Kelly Cristina Nascimento az Instagram-posztjában, utalva arra, hogy édesapját a São Paulo-i Albert Einstein kórházban ápolják.

“Köszönjük azt a szeretet, melyet Brazíliában és a világ minden tájáról kapunk tőletek!

A szeretetetek, a történeteitek és az imáitok HATALMAS vigaszt nyújtanak, mert tudjuk, nem vagyunk egyedül”

– folytatta a posztot Kelly. 

A kórház dolgozó arról tájékoztatták a sajtót, hogy Pelé rákja előrehaladott állapotban van, és a futballistánál vese- és szívműködési zavarok léptek felé, ezért kimagasló odafigyelést igényel az ápolása. Pelé-t decemberben szállították kórházba súlyosbodó COVID-tünetekkel, és úgy tűnt, jól reagál a kezelésre.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pelé (@pele) által megosztott bejegyzés

A hónap elején a futball-legenda is üzent a közösségi médiában: “Barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni.

Erős vagyok, tele reménnyel, és követem a kezelésben előírtakat. 

Szeretnék köszönetet mondani az orvosoknak és az ápolóknak az ellátásért. Nagyon bízom Istenben, és minden üzenet, amit tőletek kapok a világ minden tájáról, energiával tölt fel”.

(via The Hollywood Reporter)