Ráérsz ma este? Inkább ne!

Lehet-e rossz egy erotikus thriller, amiben játszik Ewan McGregor, és az első három percben beszívnak? Lehet sajnos. Micsoda csalódás. Pedig minden olyan jól indul, McGregor Joseph K úrnak tetteti magát, szürke és hétköznapian bűntelen.

Jonathan McQuarry (Ewan McGregor) ráncosodó könyvvizsgáló, éjszakába nyúlóan üldögél a laptopja felett, minden héten új cég, új iroda, új emberek, de neki az unalom pokla. Mígnem egy estén jön az ügyvéd Wyatt Bose (Hugh Jackman) egy füves cigivel, ami Jonathan magányos, lassú és bánatos életét az ismeretlenekkel szexelés gyors, izgalmas és felkavaró irányába rántja.

Alkalmi drogfogyasztó partnerének mobilja és egy négyezer dolláros öltöny a beugró a vagyonosok önkéntes szexklubjába. "Ráérsz ma este?" - hangzik az elcserélt telefonban, és ha Ewan ráér, akkor soha nem látott nőkkel randizik egy hotelszobában. Nyomorúságos életének élére vasalt ingeit manikűrözött körmök gombolják le, listájára pedig felkerül a Wall Street tőzsdekirálynője és Maggie Q is.

A nézőknek azonban nem adnak tagságit ebbe a szexklubba. Több jut a képzeletnek, mint a szemnek, és az éppenhogy csak fülledt erotika után gyengécske thrillerbe csap át a sztori. Jonathan szerelmes lesz az ötödik éjszakai randin S-be (Michelle Williams), de a lányt elrabolják. Ettől kezdve vér, fenyegetés, zsarolás és persze sok-sok pénz veszi át a selyemkombinék helyét. De minek.

Mark Bomback forgatókönyvíró és Marcel Langenegger elsőfilmes rendező nagyon egymásra találtak, a cselekmény előkészítést nem, csak a sikerrecepteket (Elemi ösztön, Tágra zárt szemek) biflázták be. Merő promóarcátlanság, hogy ez a film "rendkívül frissnek hat. Szellemes, okos és szexi, s egy olyan világba viszi el a nézőt, melyet saját szemével soha nem láthatna". Ne dőljünk be, ilyet már mindenki látott. Se nem friss, se nem okos, és ez mindjárt az első logikai bakinál ki is derül.

Élete egyik legszimplább paliját eljátszó McGregor így is jó, benne maximum csak az csalódhat, aki nem szereti oldalra nyalt hajjal, rémes szemüvegkerettel, hajlott háttal látni, de ők nézzék inkább itt [1].

Hugh Jackman az előzmények ellenére (X-Men, Van Helsing) nem is rossz, egész jól áll neki a juppie öltönyből kikacsintó gonosz kis mosoly, bár azért lettek volna nevesebb tippjeink. A trióból csak a női főszereplő, Heath Ledger exeként ismert Michelle Williams nem fedi fel tehetségét, úgy gondolhatta, ehhez a bugyuta erotikus thrillerhez elég lesz a bánatos ajakbiggyesztés is.

A két gyakorlott szakember, Ramin Djawadi zeneszerző és Dante Spinotti operatőr professzionális összhangja belejátszik, hogy a Szex telefonhívásra mégis 5/10-et ér.