Új izgalmak

Fogalmam sincs miért jönnek sorban az égi jelenségekkel, miközben sehol a Nap és a Hold, azt viszont már egyre inkább értem, mi ez a nagy felhajtás az Alkonyat saga körül - a harmadik részre a sorozat kinőtt a tinédzserkorból, és végre minden korosztály számára igazi szórakozást kínál.

Tovább folyik a szenvelgés Bella (Kristen Stewart) és Edward (Robert Pattinson) között, de bekavar a képbe most már komolyan is Jakob (Taylor Lautner ) és Victoria (Bryce Dallas Howard ). Míg az előbbi Bella érzéseit kavarja fel, az utóbbi életére tör - annyira nagy fenyegetést jelentve, hogy a farkasok és a vámpírok összefogni kénytelenek ellene.

És mindez igen, igen izgalmas. A sagában most debütáló David Spade rendező remekül egyensúlyoz az egymás át- és átszövő magánéleti és akciószál között, kifejezetten aggódunk az egyébként egyáltalán nem kétséges végkimenetet illetően - és ez bizony nagy szó napjaink Hollywoodjában. Talán a rendezőváltásnak köszönhető az is, hogy a korábban szirupos érzelmi szál sokkal reálisabb, sokkal tapinthatóbb lett, hol vannak már Bella lassan szálló tincsei az első részből? Szerencsére sehol. Javier Aguirresarobe operatőr még a napsütötte floridai felvételeket is megszűrve remekül hozza az Újholdban már megteremtett esős hangulatot, az egyetlen, amivel próbára teszi az idegeinket, a közelik túlságosan nagy arányú használata. A színészekről nincs nagyon mit mondani, mindenki a már jól megismert formáját hozza, Robert Pattinsonnak eszméletlenül jól megy a szemrebegtetés - illene már valami mást is csinálnia, ha nem szeretné, hogy Taylor Lautner kidolgozott felsőtestével el ne szipkázza tini rajongótáborát.