Will Smith felesége most szólalt meg először a nevezetes pofonnal kapcsolatban

Jada Pinkett Smith azt mondta, reméli, hogy Will Smith és Chris Rock kibékül az Oscar-ceremónián történt incidens után.

Az idei Oscar-díjátadó kétségkívül legemlékezetesebb, magukat a díjazottakat is jócskán a háttérbe szorító eseménye az volt, amikor a műsorvezető Chris Rock Jada Pinkett Smith kopaszra borotvált fején viccelődött, mire válaszul a férj, Will Smith egyetlen mukkanás nélkül felsétált a színpadra, és behúzott egyet a komikusnak, majd utána, már a helyén ülve még üvöltözött is vele. Ezek után már szinte mellékesnek tűnt, hogy később, az este folyamán Smith Oscart kapott a Richard király főszerepéért.

Jada Pinkett Smith egy alopecia nevű autoimmun betegségben szenved, amitől foltokban hullik a haja, sőt, a betegek akár teljes testszőrzetüket is elveszthetik – a Barry című sorozatban a NoHo Hanket játszó Anthony Carrigan is ugyanezzel a betegséggel él.

A nagy vitát kiváltó incidens után Smith lemondott Amerikai Filmakadémia-beli tagságáról, és sokan megszólaltak az üggyel kapcsolatban, ám Jada Pinkett Smith mindeddig nem reagált az esetre. Red Table Talk című, Facebookon közvetített beszélgetős műsorának június 1-jei epizódjában azonban megosztotta véleményét.

Ez egy nagyon fontos epizód az alopeciáról. Figyelembe véve, hogy min mentem keresztül a saját egészségemmel és az Oscar-gálán történtekkel kapcsolatban, ezrek fordultak hozzám a történeteikkel. Ezt a pillanatot arra használom fel, hogy az alopecia családunknak lehetőséget adjak arra, hogy beszéljünk arról, milyen érzés, ha valaki ebben az állapotban van, és hogy tájékoztassuk az embereket arról, hogy mi is valójában az alopecia.

Pinkett Smith, valamint lánya, Willow és anyja, Adrienne Banfield Norris arról beszélt, hogy fontos, hogy a betegségben szenvedők közösségének lehetőséget adjanak, hogy elmondhassák történetüket. Pinkett Smith elmondta, hogy számára az a "legnehezebb", hogy a haja "jön és megy".  Iszonyatosan nyomasztóan éli meg, amikor reggelente azon gondolkodik, hogy "vajon ma milyen lesz a hajam?" "Az emberek nem értik, mi az az alopecia, és nem értik a hatásait" - mondta a színésznő.

Később a műsorvezetőkhöz csatlakozott a 12 éves Rio Allred édesanyja, aki szintén alopeciában szenvedett, és öngyilkos lett, miután zaklatták ezért. Az anya, Niki Ball kiemelte, hogy közel két héttel a lány halála után történt az Oscaron az eset. "Az emberek azt fogják guglizni, hogy 'Mi az az alopecia? 'Mi ez, amiről még sosem hallottunk?'. Ez nem vicc" – mondta.

Pinkett Smith később kitért a konkrét botrányra is, és kifejezte reményét, hogy a két "rátermett és intelligens férfi", Smith és Rock megbeszélik a dolgot és kibékülnek egymással.

A világ mai állapotában mindkettőjükre szükségünk van. És valójában mindannyiunknak nagyobb szükségünk van egymásra, mint valaha. Addig is, Will és én továbbra is azt tesszük, amit az elmúlt 28 évben tettünk, és ez az, hogy továbbra is együtt találjuk ki ezt a dolgot, amit életnek hívnak. Köszönöm, hogy meghallgattak.

(Forrás: THR)

Címlapkép: Mike Coppola/Getty Images