A magyar mozik is újra bemutatják az Avatart

James Cameron látványos sci-fi eposza egy nappal az amerikai újrabemutató előtt, szeptember 22-én érkezik. A film emiatt átmenetileg ki is került a Disney+ kínálatából.

Az Egyesült Államokban nemrég kisebb vihart kavart, amikor a felhasználók észrevették, hogy a Marvel-mozik, a klasszikus Disney-animációk és a Star Wars-franchise darabjai mellett a legnagyobb blockbustereket is birtokló Disney+ streaming szolgáltató katalógusából

eltűnt az Avatar,

szó szerint minden idők legnagyobb blockbustere.


A cég persze nem csapott nagy reklámot a dolognak, csak szép csendben eltávolította a címet, de a Variety utánajárt, hogy erre azért került sor, mert szeptember 23-án – a decemberben érkező Avatar: A víz útja kedvcsinálójaként – újra bemutatják James Cameron látványos sci-fi eposzát. A lap azt is kiderítette, hogy az alkotás valamikor az újrabemutató és a folytatás december közepi premierje között vissza fog kerülni a streaming szolgáltató kínálatába.

A magyar nézőket érintő jó hír pedig, hogy

mi is újra élvezhetjük az Avatart ott, ahova való, azaz a mozikban, méghozzá egy nappal az amerikai újrabemutató előtt,

már szeptember 22-én (mivel nálunk nem pénteken, hanem csütörtökön kezdődik a mozis premierhét).


A Cameron-film egyébként a magyar Disney+ kínálatában is szerepelt a streamelős cég június 14-i indulásakor, jelenleg viszont nincs fent az oldalukon, szóval vélhetően ugyanazon okok miatt került le onnan, mint az amerikai Disney+-ról; így abban is reménykedhetünk, hogy még az idén nálunk is visszakerül. Erről sajnos a szolgáltató magyar sajtóosztálya nem tudott érdemben nyilatkozni.

És ha mindez még nem lenne elég, kiderült, hogy az Avatar mellett

olyan klasszikusok is visszatérnek a magyar mozikba, mint A cápa és az E.T. – A földönkívüli.

A két kedvenc szeptember 8-tól egy vagy két hétig szinkronizált 2D IMAX formátumban lesz újra megtekinthető a Cinema City Aréna Simple IMAX termében.


(via Variety, Disney+, Fórum Hungary, UIP-Duna Film)