A Marvel univerzum képzeletbeli országával kereskedik az USA

A Fekete Párduc helyszínéül szolgáló Wakanda egy rövid időre véletlenül felkerült az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kereskedelmi partnereinek hivatalos listájára.

A mulatságos tévedést a Jain Family Institute kutatója, Francis Tseng szúrta ki, aki szerencsére készített egy képernyőfotót is a dologról, mert a hibát, miután észrevették, gyorsan kijavították a minisztériumnál.

„Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium szabad kereskedelmi partnerei között Wakandát is listázzák a honlapjukon?”

– írta ki a férfi a Twitterre a kép fölé.

„Nem kétséges, hogy az Államok megpróbálja liberalizálni a wakandai piacot, és elárasztja olcsó támogatott termékekkel” – viccelődött tovább a férfi. A Tseng által készített screen shoton azt is lehet látni, milyen terményekkel kereskedik az USA és Wakanda: friss zöldségek, pörköletlen kávébab, illóolajok és állatállomány szerepel a listán.

A képzeletbeli országot egyébként egy rendszertesztelés során adták hozzá a honlapon szereplő listához még júliusban, és úgy volt, hogy utána rögtön törlik. „A Külkereskedelmi Mezőgazdasági Hivatal személyzete folyamatosan ellenőrzi, hogy megfelelően működik-e a keresőrendszer. A wakandai adatokat azonban a tesztelés után ki kellett volna szedni, ami csak most történt meg” – adott ki egy közleményt a hivatal.

Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium azonban viccesen reagálta le a kínos szituációt. „A Wakandai Királyságot ugyan eltávolítottuk szabad kereskedelmi partnereink közül, de a kapcsolatunk továbbra is szilárd marad” – írták ki a Twitterre, egy, a Fekete Párducból vett .gif fölé. A 2018 februárjában bemutatott szuperhősfilmnek egyébként 2022. májusában érkezik a folytatása. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztériumnál és Külkereskedelmi Mezőgazdasági Hivataluknál már biztos nagyon várják...


(via Variety)