Akarsz Matthew McConaughey-nél tanulni?

Ehhez nem kell mást tenned, mint beiratkoznod a Texasi Egyetem Rádió, Televízió és Film szakára…

Az Oscar-díjas színész – aki saját maga is ennek az iskolának a filmes szakán szerzett diplomát 1993-ban – már 2015 óta óraadója az austini egyetemnek, és az intézmény közleménye szerint kiemelkedő munkát végzett mint tanár és mentor, elhivatottsága pedig a tanórákon túl is érezhető volt, ezért most kinevezték professzornak.

McConaughey új minőségében (ami egészen pontosan gyakorlati tanár, mivel nem rendelkezik az egyetemi tanár címhez szükséges PhD-vel) továbbra is a Texasi Egyetem Rádió, Televízió és Film szakán fogja tanítani eddigi kurzusát, amely a Script to Screen (A forgatókönyvtől a vászonig) címet viseli.

Forrás: Isaac Brekken / Getty Images for CinemaCon

 

Ennek keretében a sztár főleg saját filmjei alapján tanította és tanítja a jövőben is diákjait. A szeptemberben kezdődő aktuális kurzus témája a The Gentlemen című közelgő Guy Ritchie-rendezés, illetve a színész 2012-es, Mud című filmjének a készülte. A Mud direktorát, Jeff Nicholst McConaughey meg is hívja vendégelőadónak a tanév folyamán, de a diákok a szeminárium során megismerkedhetnek a pitch- és scriptírás, a jelenetlisták és a storyboard rejtelmeivel, sőt el is kezdhetik a munkát a saját forgatókönyvükön.

Matthew McConaughey filmszínészi pályája ugyanabban az évben, 1993-ban indult, amikor végzett a Texasi Egyetemen, a Tökéletlen idők című Richard Linklater-opusszal. A színész ezt követően eddig közel hetven filmben szerepelt, szóval a jövőben is lesz miből anyagot választania kurzusai számára. A mezei mozinézők a sztárt legközelebb a már említett The Gentlemenben láthatják, amit 2020. január 24-én mutatnak be az Egyesült Államokban.


(via The Hollywood Reporter, Independent)