Alakul a Maffiózók-előzményfilm

Megvan, ki játssza az egyik kulcsfigurát a The Many Saints of Newarkban.

Ahogy arról korábban már írtunk, a népszerű sorozat előzményeit bemutató nagyjátékfilm a hatvanas években, a newarki faji zavargások idején fog játszódni, amikor az afroamerikaiak és az olaszok közötti ellenségeskedés halálos fordulatot vett azzal, hogy mindkét oldalon elkezdtek gengszterek is belépni a rivalizálásba.

Az események alakulásában pedig fontos szerepe lesz annak a Dickey Moltisantinak, aki a Maffiózók cselekményének idején már nem volt életben, de gyakran emlegették mint Tony mentorát és Christopher édesapját. A The Many Saints of Newark a már ismertetett történések mellett elsősorban a Dickey és a fiatal Tony közti kapcsolatot fogja ábrázolni.

Amikor ugyanis Tony apja, Johnny Boy Soprano rács mögé kerül, Dickey vigyáz a fiúra, aki azzal borzolja a kedélyeket, hogy beleszeret a saját apja feleségébe, aki korban közelebb van hozzá, mint az apához. A mentor szerepét a legfrissebb hírek szerint az az Alessandro Nivola kapta, akit korábban a Coco Chanelben, az Amerikai botrányban és az Egy durva évben láthattunk.

Alessandro Nivola. Forrás: Taylor Hill / FilmMagic / Getty Images

 

Az előzményfilm forgatókönyvírói az eredeti sorozat ötletgazdája, David Chase és egyik forgatókönyvírója, Lawrence Konner. A rendezést pedig az az Alan Taylor vállalta magára, aki a Maffiózók négy évadának is rendezte az epizódjait, köztük például azt a részt is (a Kennedy and Heidit), ami utóbb Emmy-díjat nyert. De részt vett a Gyilkos utcák, a Szex és New York, a Trónok harca, a Mad Men – Reklámőrültek és a Gengszterkorzó munkálataiban is, továbbá nagyjátékfilmeket is rendezett, köztük két hollywoodi szuperprodukciót: a Thor: Sötét világot és a Terminátor: Genisyst.


(via DigitalSpy)