Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Remek filmek a hétkezdő esti tévézéshez!

Nincs alku - Film4, április 22. hétfő, 20h

Pattanásig feszült a helyzet a chicagói rendőrség belső ügyeit vizsgáló osztály központjánál. Rendőrségi helikopterek köröznek a 20. emelet körül, mesterlövészek állnak készenlétben a szomszédos háztetőkön, s távcsöves puskájukat egy férfira szegezik. A célpont Danny Roman, aki viszont a maga fegyverével tartja sakkban a hivatal vezetőjét és munkatársait. Roman azért szánta el magát erre az elkeseredett lépésre, mert tisztázni akarja magát gyilkosság és sikkasztás vádja alól. Időt kell nyernie, s Roman pontosan tudja: addig figyelnek rá, míg emberek élete forog kockán. Tökéletesen meg van győződve igazáról _ hiszen Danny Roman chicagói rendőrtiszt a túszügyek legkiválóbb szakértője. Csakhogy most maga Roman szedett túszokat, mert szüksége van valakire, aki meghallgatja őt. Ezért azt követeli, hogy a másik kerület ismert s hozzá hasonlóan tapasztalt közvetítőjét, Chris Sabiant hívják el tárgyalni. Végül Sabian is kénytelen szembesülni ugyanazzal a kérdéssel, ahová Roman is eljutott: ki mozgatja a szálakat a háttérben? És hogyan illik a képbe Roman?

 

A bűnös - Paramount Network, április 22. hétfő, 21h

A készenléti diszpécser, felfüggesztett rendőr, Asger Holm egy nő segélyhívását fogadja, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezdődik a hajsza az emberrabló után. A hívás az egyetlen nyom, amin elindulhat a hatóság, a diszpécser pedig személyes küldetésének tekinti, hogy az ügy végére járjon. A férfi a veszélyben lévő nő kiszabadításáért versenyt fut az idővel, de hamarosan rájön, hogy egy sokkal súlyosabb bűncselekmény áll az ügy hátterében.

 

Óvakodj a törpétől - Filmcafe, április 22. hétfő, 21h

Óvakodj a törpétől! _ figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? _ rémüldözik a nemrég elvált Gloria, akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő segítségére számíthat.

 

A Quantum csendje - Mozi+, április 22. hétfő, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond, legutóbbi küldetésén, nem csak hogy elveszítette társát Vesper Lynd-et, de a küldetését is szinte teljes kudarcnak könyvelte el az MI6. Mr. Bond és M, mialatt próbálják kihallgatni azt a férfit, aki kivégezte Le Chiffre-t és valószínűleg az egyik felelős azért, hogy Mr. Bond nem tudta teljesíteni küldetését, M és Mr. Bond a vallatáson azzal szembesül, hogy létezik egy olyan bűnszervezet, amiről sem az MI6, sem a CIA és más titkosszolgálat sem tud. Egy áruló MI6 ügynök lakásán olyan nyomokat találnak, amin már el lehet indulni. Hamarosan Mr. Bond el is jut Dominic Greene-hez, a Greene Planet vállalat tulajdonosához, aki felettébb érdekes személyekkel üzletel igen érdekes módon.

 

A szökevény - RTL HÁROM, április 22. hétfő, 21h

A jó hírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják, és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.

 

Kiképzőtábor - Film Mánia, április 22. hétfő, 21h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Éjszakai hajsza - Film+, április 22. hétfő, 21h

Jimmy (Liam Neeson), a hivatásos bérgyilkos visszavonulása előtt kénytelen újra akcióba lépni. Ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint bármely korábbi. Most saját maga a megbízója. A célpontja egykori főnöke, Shawn (Ed Harris), a kegyetlen bandavezér, akinek azért kell meghalnia, hogy a bérgyilkos rég látott fia, Mike (Joel Kinnaman) élhessen. És a profi hosszú idő után úgy érzi, hogy most az érzelmeire kell hallgatnia. Még ha az az életébe kerülhet is!

 

Fater élve vagy halva - SuperTV2, április 22. hétfő, 22h

Jack Charles (Patrick Swayze), a kisstílű zsebtolvaj élete nagy dobására készül, amikor váratlanul megjelenik nála tinédzser korú lánya és fia, akiket évekkel ezelőtt elhagyott. Így Jack kénytelen őket is elvinni New Orleansba. Sarkukban a rendőrséggel és Kathleennel (Halle Berry), a lelkes újságírónővel, a két gyermek egy olyan valódi országúti akciófilm közepén találja magát, ahol az apjuk a főszereplő.

 

Pókok - Film Mánia, április 22. hétfő, 22.50h

Egy szovjet űrállomás becsapódása a new york-i metróalagútba gigantikus méretű óriáspókokat szabadít a városra.

 

Világok harca - Moziverzum, április 22. hétfő, 23h

Senki sem hitte volna a XXI. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket. S, hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket, melyek egy vízcseppben hemzsegnek és sokasodnak. Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül-kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték _ ellenünk...A film H.G. Wells 1898-ban írt híres fantasztikus regényének nagyszabású adaptációja, amelyben az emberiség Tom Cruise vezetésével veszi fel a harcot az agresszív földönkívüliekkel. Érdekesség, hogy a Világok harca 1938-as rádióadaptációja hatalmas pánikot okozott Amerikában, mert az Orson Welles rendezte produkció túlságosan élethűre sikeredett, és sok hallgató azt hitte, hogy a marslakók tényleg megtámadták a Földet.

 

Mr. és Mrs. Smith - Paramount Network, április 22. hétfő, 23h

Mr. Smith (Scott Bakula) hírszerzőként dolgozik. Amikor egy titokzatos új energiaforrás megalkotója eltűnik, a férfi nyomába ered. Hamarosan vetélytársnője (Maria Bello) akad, a felesége személyében.

 

Feltételezett emberrablás - Film4, április 22. hétfő, 23.10h

Miután három napig egy titokzatos maszkos férfi fogságában volt, aki begyógyszerezte és kínozta, a fiatal és gyönyörű Elle a rendőrségen próbál meg visszaemlékezni arra, hogy mi történt vele. A nyomozók azonban egyre több gyanús körülményre lesznek figyelmesek: Elle-t korábbi traumái miatt képzelgések gyötrik, és barátja, Billy is furcsán viselkedik, főleg miután kiderül, hogy Elle pont az eltűnése reggelén mondott nemet, amikor megkérte a kezét. Vajon ki mond igazat és ki rabolta el valójában a lányt _ ha egyáltalán így történt?

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Filmcafe, április 22. hétfő, 23.15h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

 

Fargo - Viasat Film, április 22. hétfő, 23.15h

Hóborította kisváros fent az amerikai-kanadai határon. A helyi autókereskedő eredeti ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit: két piti csirkefogóval elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki apósától. Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul _ s az egészet az áldott állapotban lévő helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie.

 

Blackhat - Film+, április 22. hétfő, 23.25h

Nick Hathaway (Chris Hemsworth), a rendkívül tehetséges hekker 15 éves börtönbüntetését tölti egy bank kifosztása matt. Képességeire azonban a kormány is igényt tart, amikor terrortámadás történik a kínai atomerőmű ellen, melyhez az egykor általa írt kódot használták fel. A lehetőség újra összehozza őt egy régi barátjával, akivel együtt az amerikai és a kínai kormány, valamint egy eszelős hekker közötti hatalmi játszmába is belekeverednek. Ha életben akarnak maradni, mihamarabb meg kell találniuk a támadót.

 

A fogoly - RTL HÁROM, április 22. hétfő, 23.45h

Amíg Matthew rövid időre bemegy egy étterembe, lánya, Cassandra nyomtalanul eltűnik. Elrablása tönkreteszi Matthew kapcsolatát feleségével, Tinával. Évekkel később, amikor Nicole és Jeffrey nyomozók felfedezik a közelmúltban Cassandráról készült képeket az interneten, Matthew mindent kockára tesz, hogy biztosítsa lánya biztonságos visszatérését _ és megmentse magát és Tinát a könyörtelen kétségbeeséstől.