Alec Baldwin lesz Batman apja

Abban a filmben, ahol Joaquin Phoenix alakítja Jokert, Robert De Niro pedig egy ünnepelt showmant.

Újabb nagy névvel bővült a Joker-film eddig is impozáns szereplőgárdája: Alec Baldwin fogja Batman apját, Thomas Wayne-t alakítani a tervek szerint 2019 októberében mozikba kerülő előzménytörténetben. A Hollywood Reporter úgy tudja, a képregényekben többnyire mindig jóvágású, elegáns, kicsit morózus, de Gothamet felvirágoztatni akaró orvos a filmváltozatban leginkább a '80-as évekbeli, dörzsölt üzletember Donald Trumpra fog hasonlítani.

A történetről egyelőre csak annyit tudni, hogy Batman helyett Joker (Joaquin Phoenix) lesz a középpontjában, maga a film pedig inkább neo noir lesz, mintsem látványos bunyókkal teli szuperhősös blockbuster. A pletykák szerint „a bűn bohóchercege” itt még nem lesz festett arcú idióta, inkább csak egy sikerre áhítozó, megszállott stand up komikus. Valószínűleg ugyanúgy el fogja rabolni egy tévéshow népszerű vezetőjét (akit egyébként Robert De Niro alakít majd), ahogy azt a fiatal De Niro tette A komédia királyában. Zazie Beetz pedig egy egyedülálló anyát fog alakítani, aki valami miatt szintén nagyon fontos a fiatal Joker számára.

A 2019-es Joker mozifilm a Warner útkeresése, kísérleti filmje lesz. Többek között ezért költenek rá csak egy szuperhősös zsánerben nevetségesnek tűnő, 55 millió dolláros összeget, és ezért forgatnak majd Jared Letónak egy saját Joker filmet, ami már szorosabban fog kapcsolódni a Suicide Squadhoz. (via NME.com)