Alec Baldwin meglepő filmekkel tér vissza a vászonra

A sztár, aki egy rosszkor elsütött fegyverrel Halyna Hutchins operatőr halálát okozta egy western forgatásán, két, Olaszországban készülő karácsonyi produkcióban kapott szerepet.

A legfrissebb hírek szerint Alec Baldwin hamarosan két olasz karácsonyi filmben tér vissza a filmvászonra. Ezek lesznek a 63 éves színész első szerepei azóta, hogy tavaly októberben (ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hu-n) egy jelenet próbája közben elsütött egy kellékfegyvert, és megsebesítette Joel Souza rendezőt, valamint Halyna Hutchins operatőrt a Rust című western új-mexikói forgatásán. Hutchins életét már nem tudták megmenteni, a kórházban belehalt sérülésébe.

Forrás: Mark Sagliocco / Getty Images


A Deadline értesülései szerint Alec Baldwin és szintén ismert színész testvére, William Baldwin Olaszországba repülnek, hogy leforgassák a Kid Santa és a Billie's Magic World című családi vígjátékokat, amelyekben élőszereplős és animációs részek keverednek majd. A két projekt forgatása már meg is kezdődött Rómában. A két film újra összehozza Alec Baldwint Francesco Cinquemani rendezővel, akivel korábban a 2015-ös Andron: The Black Labyrinth című sci-fin dolgozott együtt.

A CNN még március elején tett szert olyan periratokra, amelyekben Alec Baldwin azt állítja, hogy ő előzetesen megkérdezte Hutchinstól, hogy felhúzza-e a fegyver kakasát, amely végül kiröpítette az éles lőszert. A színész ügyvédje által benyújtott bírósági keresetben az áll, hogy az operatőr erre igennel válaszolt. Halyna Hutchins családja viszont kiadott egy közleményt, mely szerint Baldwin ezzel „megpróbálja elkerülni a felelősségre vonást az október 21. előtti és október 21-i meggondolatlan cselekedeteiért, amelyek végül Halyna Hutchins halálához vezettek”.

Halyna Hutchins a 2019-es Sundance filmfesztiválon. Forrás: Fred Hayes / Getty Images for SAGindie)


Egy hónappal ezelőtt egyébként

Hutchins családja pert indított Alec Baldwin és a Rust produkciós csapatának további tagjai ellen.

Keresetükben azt állítják, hogy az operatőr „a producerek forgatáson tanúsított meggondolatlan magatartása és a költségek radikális csökkentése miatt vesztette életét”.

A Rust stábjának három másik tagja, Serge Svetnoy fővilágosító (szaknyelven gaffer), Mamie Mitchell script supervisor (eredetileg ő felelt azért, hogy egy ugyanott játszódó, de később felvett jelenetben minden korábbi tárgy a helyén legyen, de Mitchell azért is érintett az ügyben, mert ő hívta elsőként a mentőket és a rendőröket a 911-en) és a forgatáson orvosként jelenlévő Cherlyn Schaefer korábban szintén beperelte a produkciót. Baldwin és a film producerei azonban arra kérték a kaliforniai bíróságot, utasítsa el Mitchell keresetét, mert „az ő állításaiból semmi sem utal arra, hogy Baldwin azt tervezte, hogy a kellékfegyver éles lőszerrel legyen megtöltve”.

Eközben Hannah Gutierrez Reed fegyvermester az albuquerque-i PDQ Arm & Prop tulajdonosát, Seth Kenney-t és lőszerbeszállító cégét perelte be azért, mert valódi töltényeket raktak a vaktöltények közé.

Kenney a The Times magazinon keresztül azonban hivatalosan azt közölte: nem szállított éles lövedékeket a Rust forgatására.

Alec Baldwin decemberben, az ABC Newsnak adott interjújában a könnyeivel küszködve állította, hogy „nem ő húzta meg a ravaszt” (erről bővebben itt írtunk).

A Santa Fé-i seriffhivatal még nem emelt vádat senki ellen Hutchins halála miatt, a nyomozás egyelőre még tart.


(via NME)