Az új Batman-film után a Jurassic World 3 forgatása is leállt a koronavírus miatt

A Mátrix 4 stábja viszont egyelőre dolgozik tovább a berlini stúdióban.

A koronavírus világméretű járvánnyá duzzadása óta számos mozi bezárt, leállt a Mission: Impossible 7 olaszországi forgatása, olyan blockbusterek premierjét halasztották el, mint az új Bond-film és a Mulan, a hétvégén pedig bejelentették: bizonytalan időre leáll két film forgatása is. 

  • Az egyik a Robert Pattinson-féle The Batman, ami január óta forog egy London melletti stúdióban, és épp most cuccoltak volna át egy rakás díszletet Liverpoolba. A Warner Bros. azonban jobbnak látta, ha forgatási szünetet rendel el a költöztetés idejére. A film 2021 nyarán kerülne a tervek szerint a mozikba.
  • Leállt a forgatás egy másik London melletti helyszínen is, ahol február óta dolgozik a Jurassic World 3 stábja a Dominion alcímet viselő új részen. A Universal Pictures vezetősége azonban úgy érezte, hogy a legjobb lépés a munkatársaik biztonsága érdekében az, ha a forgatást határozatlan ideig felfüggesztik. A Dominion szintén 2021 nyarán kerülne elvileg a mozikba.
  • Nem állt meg viszont az élet a Mátrix 4 forgatásán: a stáb San Francisco utcái helyett egy ideje már egy hangárméretű berlini stúdióban dolgozik.
  • Will Smith új megaprodukciója, a King Richard munkáltai viszont nem a koronavírus, hanem a rossz Los Angeles-i időjárási viszonyok miatt szünetelnek (a film a teniszbajnok testvérpár, Venus és Serena Williams apjáról, Richard Willims életéről szól).

Eközben azért a Jurassci World 3-hoz kijött az alábbi promóciós poszter. (via Geektyrant & Variety)

Forrás: Universal Pictures