Digitálisan fiatalítják Robert De Nirót Scorsese új filmjében

A két legenda ismét együtt dolgozik: Az ír (The Irishman) címmel forgatnak gengszterfilmet. ami előreláthatólag 2018-ban kerül a mozikba.

Robert de Niro a film főhősét fogja alakítani, akit a Fran „Irishmean” Sheeran nevű valós bérgyilkosról mintáztak. Sheeran 25 embert gyilkolt meg és állítólag az ő keze is benne volt az 1975-ben titokzatos körülmények között eltűnt amerikai munkásvezér, Jimmy Hoffa ügyében. Mivel a krimi Sheeran életének több szakaszát mutatja be, ezért a tervek szerint Robert De Nirót is meg kell majd fiatalítani – ezúttal digitális eszközökkel.

A forgatókönyvet az a Steven Zaillian írta, aki a Schindler listájáét is. Ehhez Charles Brandt I Heard You Paint Houses című regényét vette alapul, amit Scorsese már rég vászonra akart vinni. A történet szerint Sheeran, miután hazatér a második világháborúból, bűnözővé válik és folyamatosan emelkedik a ranglétrán. Azt állítja, hogy főnöke, a hírhedt Russel Bufalino megbízására ölte meg Hoffát.

A film producere, Gaston Pavlovics elmondta, hogy a maffiózó fiatalkori énjének megjelenítéséhez nem sminkmestert vesznek igénybe és nem is egy fiatalabb színészt, hanem a digitális technológiát. „Elképesztő ez a technika: nincs szükség sminkesre, protézisekre, csupán jó színészekre. Ezzel a technológiával a színészt bármely életszakaszába visszavarázsolhatjuk. Képzeld el, hogyan nézett ki De Niro A keresztapában: most körülbelül ugyanolyannak fogjuk őt viszontlátni a film egyes részeiben” - árulta el. Ráadásul a filmben Robert De Niro mellett szereplő további legendás színészeket,  Al Pacinót és Joe Pescit is tervezik megfiatalítani.

Forrás: http://www.slashfilm.com/the-irishman-robert-de-niro-digitally-de-aged/