Dwayne Johnson életműdíjat kap

Idén mindenki kedvenc pankrátorból lett színésze kapja az MTV Movie & TV Awards Generation nevű életműdíját.

Az MTV közleménye szerint a Generation Awardot azok a „közkedvelt színészek érdemlik ki, akik mind a filmhez, mind a tévéhez való hozzájárulásukkal váltak népszerűvé az iparágban”. Dwayne Johnson egyébként nem először áll majd az MTV Movie & TV Awards színpadán, hiszen 2016-ban Központi hírszerzés-beli partnerével, Kevin Harttal együtt ő vezette a gálát.

Ami pedig a Generation Awardot illeti: a közelmúltban olyan színészek kapták meg, mint Chris Pratt, Will Smith, Reese Witherspoon, Robert Downey Jr., Mark Wahlberg, Sandra Bullock, Jamie Foxx, Johnny Depp, Ben Stiller, Adam Sandler, Mike Myers, Tom Cruise, Jim Carrey és rendhagyó módon a Halálos iramban franchise.

Forrás: Jamie McCarthy / WireImage / Getty Images

 

„Johnson mind filmen, mind a tévében igazi ikonnak számít, aki generációnk egyik legkedveltebb színészévé vált.

Karrierje során sikerrel bizonyította, hogy valódi kemény fickó: egy olyan akciósztár, akinek van érzéke a vígjátékhoz is, és nemcsak az egyik legnagyobb profi pankrátor, de igazi családapa is. Folyamatosan ő a közönség kedvence világszerte, ezért odáig vagyunk az örömtől, hogy kitüntethetjük a Generation Awarddal” – fogalmazott Amy Doyle, az MTV, a VH1, a CMT és a Logo vezetője.

Az idei MTV Movie & TV Awards gálát június 17-én tartják. A műsorvezető a Shazam! sztárja, Zachary Levi lesz. Dwayne Johnsonon kívül biztosan kap díjat Jada Pinkett Smith is, akit a „Trailblazer” (úttörő) Awarddal tüntetnek ki. A jelölések közül egyébként a legtöbbet az RBG című dokumentumfilm, a Trónok harca és a Bosszúállók: Végjáték szerezte meg (négyet-négyet fejenként). Az új kategóriák között pedig olyan vicces újításokat találunk, mint a „leginkább mémre termett pillanat” vagy a „legjobb való életbeli hős”.


(via Variety)