Egyáltalán nem hasonlít Amy Winehouse-ra az életrajzi film frissen megtalált főszereplője

Megtalálták a Back to Black című film Amy Winehouse-át Marisa Abela sorozatsztár személyében. A rajongók nem igazán elégedettek.

Az életrajzi film azt mutatja be, hogyan lett egy ismeretlen jazzénekesnőből a világ egyik legnagyobb sztárja, majd hogyan halt meg mindössze 27 éves korában. A Winehouse legsikeresebb albuma után Back to Black címre hallgató alkotás rendezője Sam Taylor-Johnson, aki korábban John Lennonról is rendezett már életrajzi művet (lásd a John Lennon – A fiatal évek című filmet).

Korábban sokat lehetett olvasni róla, hogy a Winehouse hagyatékát kezelő The Amy Winehouse Estate jóváhagyásával készülő mű igazi szerelemprojekt a rendezőnő számára, mivel annak idején közeli barátságot ápolt az énekesnővel, akivel egy camdeni bár alkalmazottjaként ismerkedett össze, és már akkor meg volt győződve nemcsak a tehetségéről, hanem a zsenialitásáról is.

A Focus Features gyártásában készülő alkotás pedig végre elkezdhet forogni, hiszen a filmesek megtalálták a főszereplőt Marisa Abela személyében. Az angliai, sussexi születésű színésznőt a magyar nézők annyira nem ismerhetik, bár két sorozata, a COBRA – A Válságstáb és az Ipar című hozzánk is eljutott. A Back to Blacken kívül viszont lesz egy másik nagy dobása is a jövőben, hiszen szerepel a Margot Robbie nevével fémjelzett Barbie-ban is.

Miután viszont a gyártócég a múlt hét végén nyilvánosságra hozta az első hivatalos fotót a Back to Blackből, a rajongók csalódottságuknak adtak hangot a Twitteren, mivel szerintük Abela egyáltalán nem adja vissza még külsőleg sem Amy Winehouse-t. Ahogy a képen is látszik, a színésznő valóban nem hasonlít az énekes legendára (csupán annyira, mint bárki, akire ráraknak egy olyan hatalmas „méhkaptár”-kontyot, mint ami Winehouse védjegye volt), és a kisugárzása sem túl erős.

Sokan felhívják a figyelmet arra is, hogy a sztár zsidó volt, miközben Marisa Abela apai ágon arab felmenőkkel rendelkezik – és meglehetősen kényes kérdés egy arabbal eljátszatni egy zsidó művészt. Valakinek viszont meg is van a szerepre a színésznőnél sokkal jobb jelöltje: nem más, mint Lady Gaga, aki valóban hasonlít Winehouse-ra, és még hangi adottságai is hasonlóak. De sajnos ez a hajó már elment...


(via The Hollywood Reporter, The Independent)