Eltűnt Brad Pitt filmje

A forgalmazó szép csendben kivette a májusi megjelenések közül a sztár új sci-fijét. Reméljük, nem azért, mert annyira rossz...

Pitt játssza a főszerepet James Gray (A bűn állomásai, Az éjszaka urai, Z, az elveszett város) Ad Astra című alkotásában, amelyben egy űrhajós átutazik a naprendszeren, hogy megkeresse eltűnt apját, egy veszélyes, renegát tudóst. Pitt oldalán Tommy Lee Jones alakítja az apát, de a filmben rajtuk kívül is olyan sztárok szerepelnek, mint Donald Sutherland vagy Ruth Negga.

Az Ad Astrát az eredeti tervek szerint már január 11-én bemutatták volna, de 2018 év végén a május 24-i, a háborús hősök emléknapját (Memorial Day) megelőző hétvégére tolták a premiert. Márciusban azonban a Disney felvásárolta a film eredeti forgalmazóját, a 20th Century Foxot, és ezt követően semmilyen promóciót nem végeztek a művel, aminek így még előzetese sem készült.

Forrás: Jim Spellman / WireImage / Getty Images

 

Most ráadásul az Ad Astra kikerült a május 24-i premierek közül is, és nem kapott új premierdátumot, így egyelőre semmit sem tudni a sorsáról. A Disney forgalmazási részlege nem kommentálta a dolgot, annyit azonban már korábban közöltek, hogy a Fox felvásárlását követően pár címnek megváltoztatják a mozis bemutatóját. A filmet május 23-án a magyar mozik is bemutatták volna – így valószínűleg arra a premierre sem kerül sor.

Mivel május 24-én mutatják be az amerikai mozikban az Aladdin élőszereplős remake-jét, az is lehet, hogy a stúdió egyszerűen nem akart saját magának konkurenciát arra az időszakra, így Pitt filmjét egy későbbi időpontban tűzik műsorra. A színész egyébként május 21-én ott lesz Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjának (hiszen ő játssza az egyik főszerepet) premierjén a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon – remélhetőleg a Côte d'Azurön majd megvigasztalódik.


(via Variety)