Eposzinak ígérkezik Ridley Scott Napóleon-filmje – Előzetes!

Joaquin Phoenix a Gladiátor után megint egy császárt játszik.

23 évvel ezelőtt Joaquin Phoenix-et Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Gladiátorért, most pedig újra egy kosztümös Ridley Scott-filmben szerepel, és ezúttal főszereplőként. Az Apple TV produkciójaként készült film premierje november 23-án lesz, és nem sokkal később az Apple TV+-ra is felkerül.

A 157 perces Napóleon a hivatalos szinopszis ígérete szerint nem csak azt mutatja be, hogyan emelkedett fel a császárságig Napoleon Bonaparte, és hogyan vált belőle „elképesztő stratégiai elme, rendkívüli katonai vezető és háborús látnok”, de mindezt a feleségével és egyetlen igaz szerelmével, Joséphine-nel való viharos kapcsolatának prizmáján keresztül láthatjuk.

Az Oscar-díjra jelölt Vanessa Kirby alakítja Joséphine császárnőt, Napóleon feleségét. A rendező eredetileg Az utolsó párbaj főhősét, Jodie Comert szerette volna látni a szerepben, de neki a világjárvány okozta csúszások miatt távoznia kellett a filmből. A forgatókönyvet A világ összes pénzét is jegyző David Scarpa írta.