Harvey Weinstein cége csődöt jelent

A zaklatási botrányok hatására a The Weinstein Company is összeomlott.

A Harvey Weinstein körül októberben kirobbant zaklatási botrány a The Weinstein Company-t is alaposan megtépázta. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a rossz anyagi helyzetben lévő produkciós céget eladják, és egy új női vezetés kerül az élére, ám jelenleg odáig fajult a helyzet, hogy a TWC vezetősége az eddigi potenciális vásárlóknak, Maria Contreras Sweetnek és Ron Burkle-nek címzett levelet adott ki, amelyben kendőzetlenül kijelentették, hogy csupán illuzórikus elképzelés volt, hogy a céget még el lehet adni, és nincs más választásuk, mint csődöt jelenteni.

Fotó: Alexandra Wyman / Staff / Getty Images

 

A drámai fordulat azután következett be, hogy néhány nappal korábban Contreras-Sweet - aki az Obama-adminisztrációban dolgozott, és egy befektetőcsoportot vezet, ami 51%-ot birtokolna a TWC-ben és női vezetést kívánt az élére tenni - találkozott New York állam főügyészével, Eric Schnedermannal, hogy tárgyaljanak a cég jövőjéről. Az állam ugyanis beperelte a The Weinstein Company-t a következő vádakkal: az alapvető emberi jogok és az üzleti jog sorozatos megsértése a 2005 és 2017 közötti időszakban, ellenséges légkörű, nemek alapján diszkrimináló munkahely fenntartásával, szexuális erőszak elkövetésével, a céges erőforrások törvénytelen felhasználásával és a dolgozók magánszférájának megsértésével - és Schnederman emiatt gyakorlatilag megállította Contreras Sweeték felvásárlási törekvéseit.

Közeli források azonban rámutattak, hogy a per végeztével nem tudnának megegyezni, ugyanis a The Weinstein Company-nek gyakorlatilag elfogyott az összes pénze. Továbbá nemrégiben indoklás nélkül  kirúgták a vezetőségből Bob Weinsteint és David Glassert - utóbbi azt nyilatkozta, hogy azt tervezi bepereli a céget, és 85 millió dolláros kártérítést követel jogellenes felmondás, rágalmazás és szerződésszegés vádja miatt. (Forrás: The Hollywood Reporter)