Harvey Weinstein miatt dobtak ki több nőt is egy bárból

A több mint 80 nő megerőszakolásával vagy szexuális zaklatásával vádolt producer egy nyilvános eseményen vett részt, ami nem túl meglepő módon nem nyerte el néhány nő tetszését…

Az éppen eljárás alatt álló, de egymillió dolláros óvadék fejében szabadlábon védekező Weinstein az elmúlt hónapokban csak egy-két alkalommal mutatkozott nyilvánosan, szerda éjjel azonban úgy döntött, ellátogat egy Actors Hour nevű standup tehetségkutatóra a New York-i Lower East Side-on található Downtime Barba.

Amikor az est egyik résztvevője, Kelly Bachman került sorra, kiszúrta a pódiumról a kegyvesztett producert, és azt mondta, hogy komikusként kötelessége megnevezni az „elefántot a szobában” (valami olyan feltűnő dolgot, ami miatt senki sem mer szólni), és hogy bizony itt van Freddy Krueger, és hogy nem gondolta volna, hogy el kellett volna hoznia magával az Actors Hourre a nemi erőszak elleni segélykérő sípját.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Was it something I said? thanks for making sure industry was in the room for my spot @actorshour

kellybachman (@kellybachman) által megosztott bejegyzés,

Mikor erre több néző kifütyülte, sőt egy férfi még be is kiabált neki, hogy fogja be, Bachman akasztófahumorral csak annyit mondott, hogy „ez aztán ütni fog a nemi erőszakot túlélők csoportterápiáján”. Végezetül pedig küldött egy általános „b*szd meg”-et Weinsteinnek és társainak. A fellépések közötti szünetben ezután két másik fellépő, Zoe Stuckless színész és Amber Rollo komikus odament egyenesen a producer asztalához.

Stuckless Weinstenre mutogatva kiabálni kezdett, hogy „tényleg nem fog senki se mondani semmit?!”, Rollo pedig saját bevallása szerint azt mondta a filmesnek, hogy egy szörnyeteg, és el kéne tűnnie. A történések után Stucklesst a sorozaterőszakoló producer testőre vezette ki a bárból, Rollót pedig egy nő, aki Weinstein társaságában volt. Harvey Weinstein szóvivője egyébként a Varietynek tagadta, hogy bárki az ő társaságából vagy alkalmazottai közül kivezette vagy egyáltalán kiküldte volna a tiltakozó nőket.

Sőt: a filmes maga állítólag pont azt akarta volna, hogy maradjanak, és nyugodtan tegyenek fel neki kérdéseket. A Downtime Bar egyébként egy Facebook posztban elismerte, hogy Bachmant – aki amúgy maga is nemierőszak-túlélő – ők kérték fel udvariasan a távozásra, „miután inzultálta az egyik vendéget, és ezzel zavart okozott”. Náluk ugyanis minden vendég egyenlő bánásmódban részesül, és miután hiába kérték fel Bachmant, hogy hagyja abba a beszólogatást, egyedül így látták biztosítva, hogy az este a továbbiakban nyugodt mederben folytatódhasson.


(via The Guardian, Uproxx)