James Cameron beszólt a szuperhősöknek

A rendező szerint a Marvel és a DC karakterei olyanok, mint a felnőni nem akaró főiskolások.

Közeleg az Avatar: A víz útja decemberi premierje, ennek örömére James Cameron interjút adott a The New York Timesnak, amelyben többek közt a Marvel és a DC szuperhőseit is kiosztotta. Az a baja velük, hogy kétdimenziós karakterek, és hiányoznak belőlük a valós motivációk és a mélyebb érzelmek. Az örökifjúnak tűnő Pókembert leszámítva a Marvel-hősök "úgy viselkednek, mintha főiskolások lennének" - mondta a rendező.

"Amikor ezeket a nagy, látványos filmeket nézem,

nem számít, hány évesek a karakterek, mind úgy viselkednek, mintha főiskolások lennének. Vannak kapcsolataik, de valójában nincsenek"

- mondta Cameron a The New York Timesnak, hozzátéve, hogy ők soha nem akasztják szögre a köpenyt a gyerekeik miatt, vagyis a rendező szerint a szuperhősök „pont azt nem tapasztalják meg, ami igazán megalapoz bennünket, és erőt, szeretetet és célt adnak nekünk.”

Forrás: Fórum Hungary

 

Cameron mindezt azért hozta fel, mert az Avatar: A víz útja nem tesz majd úgy, mintha a főszereplői ugyanazok lennének, mint 13 éve, az első film idején. A folytatásban Jake-nek és Neytirinek már három gyereke van, és örökbefogadtak egy tinilányt is, akit Sigourney Weaver alakít. (Erről itt írtunk bővebben.) Az Oscar-díjas Cameron szerint a karakterek újdonsült szülői felelőssége meghatározza azt, hogy bizonyos szituációkban hogyan döntenek.

"Zoe és Sam most, 15 évvel később szülőket játszanak" - mondta Cameron. "Az első filmben Sam karaktere a mélybe veti magát, és lényegében megváltoztatja a történelem menetét ennek az őrült, majdnem öngyilkos ugrásnak az eredményeként. Zoe karaktere pedig leugrik egy ágról, és azt feltételezi, hogy odalent lesz néhány szép nagy levél, ami tompítja a zuhanását. De ha szülő vagy, nem így gondolkodsz.

Cameron, mint öt gyerek apja, ezért azt a kérdést tette fel, hogy

mi történik, ha ezek a karakterek érettebbé válnak, és rájönnek, hogy a saját túlélésükön kívül is van felelősségük?

A Samet alakító Worthington ehhez annyit tett hozzá, hogy Cameron úgy írta meg ezt a családot, hogy nemcsak élet és halál a tét, de vannak hétköznapi, „családias” konfliktusaik is. Mert hiába zajlik egy háború, ettől még le kell játszani a gyerekkel a 'szedd össze a ruháidat, edd meg az ételt'-típusú vitákat.

Via: IndieWire