Jó és rossz hírt is kaptak egyszerre a Downton Abbey rajongói

Melyikkel kezdjük?

A nem csupán a Harry Potter-filmek Dolores Umbridge-eként, hanem a Downton Abbey-filmfolytatások egyik szereplőjeként is ismert Imelda Staunton volt a Radio 2 Breakfast Show nevű brit reggeli rádióműsor egyik vendége, ahol nemcsak megerősítette, amit eddig csak pletykáltak (miszerint készül a harmadik filmverzió), hanem egyúttal azt is közölte, hogy a Downton Abbey 3. lesz a franchise utolsó része.

„Ez lesz az utolsó film – tessék, kimondtam”

– vágta ki a rezet a színésznő, aki utána a riporter aggodalmára, aki kifejezte abbeli reményét, hogy a sztárnak nem lesz baja a bejelentése miatt, keresetlenül azt válaszolta, hogy nem érdekli.

Laura Carmichael, Imelda Staunton és Maggie Smith a 2019-es filmben. Forrás: UIP-Duna Film


A Collider értesülései szerint a harmadik film forgatása az eredeti sorozat helyszínét is biztosító Highclere Castle-ben május közepén kezdődik, és július végéig tart, a premierre viszont a jövő évig várnunk kell. Egyéb értesülések szerint a folytatásban a szokásos szereplőgárda mellett visszatérhet Paul Giamatti is, aki eddig csak a 2013-as karácsonyi különkiadásban tűnt fel, amelyben Cora Crawley testvérét játszotta.

A Downton Abbey eredetileg a Gosford Park forgatókönyvírójának, Julian Fellowesnak 2010 és 2015 között hat évadon át futott sorozata volt, majd a rajongók kikönyörögtek két újabb filmfolytatást is, a 2019-es Downton Abbey-t és a 2022-es Downton Abbey: Egy új korszakot. Az új film sztoriját még nem fedték fel, de egyesek úgy tudják, a második film közvetlen folytatása lesz.


(via Deadline, Collider, ScreenRant)

 

Kritikánk a második filmről

Tovább kényeztetik a rajongókat a Downton Abbey alkotói

Továbbra is csak rajongóknak ajánlott a hat évadot megért brit kosztümös sorozat nagyjátékfilmes folytatásának folytatása, a Downton Abbey: Egy új korszak. De nekik nagyon!

Tovább