Ma már kultfilm, de katasztrofális volt a Harcosok klubja premierje

Csak a két főszereplő röhögte halálra magát.

Ma már az egyik legismertebb kultfilmként tartják számon David Fincher 1999-es alkotását, ám amikor a Velencei Filmfesztiválon bemutatták, csupán a két főszereplő, Brad Pitt és Edward Norton szórakozott jól.

A stáb számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy a film nem lesz (azonnal) kereskedelmei siker, és

a kapitalizmust, valamint a maszkulinitást bíráló, kemény filmnyelvvel és trágár szövegekkel operáló Harcosok klubja nem akart széles közönséget megszólítani.

Így nem csoda, hogy a premieren a velencei közönség teljesen ledöbbent, és kifütyülték a filmet.

Brad Pitt a People-nak adott interjúban mesélt arról, hogy egy éjféli vetítés keretében került műsorra a Chuck Palahniuk regénye alapján készült Harcosok klubja, és Nortonnal beültek rá.

„Valamiért úgy gondoltuk, hogy jó ötlet lenne előtte elszívni egy jointot – emlékezett vissza Pitt – Elkezdődött a film, jött az első poén, és síri csend. Majd még egy poén, és megint csak semmi… ez nem jött át. De minél többször történt ez, annál viccesebb lett számunkra. Szóval elkezdtünk nevetni. Mi voltunk a seggfejek hátul, akik a saját vicceiken röhögnek.”

Norton még arra is emlékezett, hogy több néző is hangosan kifütyülte a filmet, de ez cseppet sem lohasztotta le a két színész lelkesedését:

„Amikor elindult a stáblista, Brad rám nézett, és azt mondta: »Ennél jobb filmben sosem fogok már szerepelni«, mire azt mondtam: »Én se«.”

- emlékezett vissza Norton.

(via Far Out)