Meglepő fordulat szivárgott ki a Star Wars IX-ből!

Kevin Feige saját Csillagok háborúja-filmjénél is sokkolóbb a hír, ki tér vissza a halott szereplők közül. Vigyázat, spoilerveszély!

Váratlan bejelentést tett a Disney és a Lucasfilm: a 11 éve egymásra épülő Marvel-filmek fő producere, a Marvel Studios feje, Kevin Feige saját Star Wars-filmen (vagy filmeken?) dolgozik! A The Hollywood Reporter magazinnak egy Lucasfilm-közeli forrás nyilatkozott arról, hogy Feige már a nyáron tárgyalásokba kezdett Alan Hornnal, a Disney filmes divíziójának elnökével és Alan Bergmannal, a Disney alelnökével, a téma pedig az volt, milyen új Star Wars-filmnek kellene készülnie azután, hogy idén decemberben végleg lezárul egy korszak a Skywalker kora címen futó IX. epizóddal.

A hír természetesen azonnal vad találgatásokat indított el. Az egyik legizgalmasabb konteó az, hogy a Disney el akarja távolítani Kathleen Kennedyt a Lucasfilm éléről, hogy Kevin Feige vezetésével a cég tiszta lappal állhasson neki az új Star Wars-produkcióknak, és egyúttal Feige is új feladatokat kapna, hiszen a Marvel-filmek akkorára nőttek az ő irányítása alatt, hogy már anélkül is mindenki tudja a dolgát a stábokban, hogy ő ott lenne (a rossz nyelvek szerint viszont pont azért kapná meg kipróbált harcosként a Lucasfilmet, hogy a Marvelnél ne történhessen meg a vezetése alatt még egy olyan fiaskó, mint a Sonyval zátonyra futó tárgyalások és Pókember elvesztése).

Persze ezt a konteót maga Alan Horn cáfolta a nyilatkozatával, amiben Kathleen Kennedyt is ugyanúgy a Disney alá tartozó cégcsoport erős embereként emlegette, mint Feige-t:

Izgatottan várjuk Kathy és a Lucasfilm csapatának új projektjeit, ami nemcsak a Star Warst jelenti, hanem az Indiana Jonest és a cég olyan más produkcióit, mint a Fox és Emma Watts közreműködésével készülő Vér és csont gyermekei. A Skywalker saga lezárása után Kathy egy új fejezetet akar nyitni a Star Wars történetszövésében, és mivel tudja, hogy Kevin milyen fanatikus rajongó, szinte törvényszerű, hogy ez a két rendkívüli képességű producer együtt dolgozzon egy Star Wars-filmen.

 Ami viszont még Kevin Feige Csillagok háborúja-filmjénél is érdekesebb hír, az egy régi Star Wars-szereplő állítólagos visszatérése a IX. részben...

V I G Y Á Z A T , S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

Mi szóltunk!

Na, szóval egy bizonyos JediPaxis nevű Reddit-huszár azt állítja, Han Solo visszatér a Skywalker korában, és nem is akárhogy! Elvileg ugye lesz egy látványos párbaj a film közepén a második Halálcsillag vízbolygóra zuhant roncsai tetején Rey és Kylo Ren között (ezt már képeken és az új előzetesben is láthattuk). A két fiatal egyszerre érzi meg Leia haldoklását az Erő segítségével, ami Kylo Rent annyira kizökkenti (mégiscsak az anyjáról van szó), hogy Rey elszedi Kylo fegyverét, és azzal szúrja le a maszkos Darth Vader-imitátort. Csakhogy nem hagyja meghalni, sőt, el is mondja neki, hogy nem engedi, hogy a sötét oldal elcsábítsa, így hiába esküdt ellenségek, meggyógyítja a halálos sebesülését, és magára hagyja a nyöszörgő fiút a Halálcsillag romjai között.

Ekkor jelenik meg Kylo Ren előtt egy látomásban Han Solo, akit ugye Kylo ölt meg a VII. részben, és elmondja neki, hogy sosincs késő megjavulni és visszatérni az Erő világos oldalára. Kylo a halott apja és a haldokló anyja megfakuló emléke miatt rájön, hogy nem cselekedett eddig helyesen, ezért úgy dönt, elhagyja a Kylo Ren nevet, a fekete ruhát és a vörös fénykardot, hogy Han és Leia fiaként, Ben Solóként élhessen tovább... (via Movieweb & Looper)