Nem is Samuel L. Jackson a legtöbbet káromkodó színész

Bár a Ponyvaregény sztárja lenyűgözően cifrán tud káromkodni, egy fiatalabb kollégája tartja a rekordot, ami a darabszámot illeti.

Samuel L. Jackson mellett Joe Pescit és Al Pacinót is híres trágárkodóként tiszteljük

– Jonah Hill azonban bármelyiküknél többet káromkodott a vásznon.

Egy pár éve készült, a Collider által most ismét előásott felmérés szerint A Wall Street farkasa sztárja eddigi pályája során nem kevesebb mint 376 csúnya szót ejtett ki a száján.

Hill a legtöbbet egyébként pont A Wall Street farkasában átkozódott, de rekordja elérésében sokat segített az is, hogy számos Judd Apatow-komédiában szerepelt, márpedig ez a rendező is híres róla, hogy nem fogja vissza magát, ha szabadszájúságról van szó.

Hill A Wall Street farkasában. Forrás: Pro Video


A színész játszott A 40 éves szűz, a Felkoppintva és a Ki nevet a végén? című Apatow-rendezésekben, de sokat káromkodhatott az olyan vígjátékokban is, amelyeknek a direktor csak a producere volt (Superbad – avagy miért ciki a szex?, Lepattintva, Felhangolva). Hill ezenkívül sokat használhatta az F betűs szót a Haverok fegyverben, a Virsliparti és az Itt a vége című filmekben is.

Rajongói szerint egyébként a színész azért olyan hiteles filmes káromkodó, mivel minden esetben teljesen indokoltan használja a csúnya szavakat, amelyek valahogy nem is belőle, hanem a film közegéből származnak. Az Apatow-mozikra visszatérve: ott például azért káromkodnak olyan sokat a Jonah Hill által megformált karakterek,

mert fiatalként ez is az egyik formája, hogy felnőttnek tűnjenek, illetve hogy kifejezzék a frusztrációjukat.


(via Collider)

 

Ez is érdekelhet

Ők a legtöbbet káromkodó színésznők

Vajon melyik színésznőnek mondanák a hímsoviniszta nagymamák, hogy „ilyen szép lány, mégis milyen csúnyán beszél”? A toplista még meglepőbb, mint a férfi színészekről nyilvánosságra hozott hasonló rangsor.

Tovább