Saját betegségéről forgatott megindító filmet a Hellboy sztárja

Selma Blair szklerózis multiplexről szóló dokumentumfilmje októberben debütál a mozikban és a Discovery+ csatornán. Itt az első előzetes hozzá.

Ahogy azt nemrég mi is megírtuk itt a PORT.hu hasábjain a szklerózis multiplexszel diagnosztizált Christina Applegate kapcsán, a Hellboy-filmek 49 éves sztárja, Selma Blair is ugyanebben az idegrendszert megtámadó autoimmun betegségben szenved évek óta. Ma már bottal kell járnia, de továbbra is őszintén beszél a krónikus betegségének hullámvölgyeiről a közösségi médiában, mostanra pedig egy dokumentumfilm is összeállt a családja körében forgatott videókról – adta hírül nemrégiben a HVG.hu. Az Introducing, Selma Blair október 15-től látható majd az amerikai mozikban, de október 21-től felkerül majd a Discovery+ kínálatába is. 

A szklerózis multiplex, azaz velőshüvely-szétesés a központi idegrendszert érintő gyulladásos betegség, amelynek során az agy és a gerincvelő idegsejtjeinek védőburka megbomlik, és ez negatívan befolyásolja az idegrendszer egyes részei közötti kommunikációs képességet. Az idegrostok működési problémája különböző kórtüneteket okoz, ideértve a fizikai, mentális és esetenként pszichiátriai problémákat is. A nem ritkán rokkantsággal és memóriavesztéssel járó szklerózis multiplexnek jelenleg nincs ismert gyógymódja, csak a tüneteit lehet enyhíteni. Az ebben szenvedők várható élettartama rendszerint 5-10 évvel elmarad azokétól, akiket nem érint a betegség.

Forrás: InterCom

 

Selma Blair dokumentumfilmjében a rendező, Rachel Fleit számos erőteljes és bensőséges családi jelenetet kapott lencsevégre a színésznő magánéletéből. A kamera onnan követte folyamatosan a Hellboy sztárjának életét, amikor diagnosztizálták nála a szklerózis multiplexet. A film olyan összetett kérdéseket boncolgat, mint a szépségről szóló, mélyen gyökerező mítoszok, valamint a fogyatékossággal és a halandósággal kapcsolatos kollektív félelmeink. A felvételek megkapó és torokszorító humorral követik végig Selma Blair mindennapjait, miközben a színésznő igyekszik megbékélni azzal, hogy épp radikálisan megváltozik az élete.