Sandra Bullock filmjét is érinti a kaliforniai erdőtűz

Az áldozatok iránti tiszteletből eltörölték a vörös szőnyeges bevonulást a Bird Box díszbemutatóján.

A Netflix gyártásában készült alkotásnak kedd este tartották a premierjét, ahol a szokásoktól eltérően az alkotók és a színészek ezúttal nem vonultak vörös szőnyegen az eseményre. A film vetítését ettől függetlenül megtartották a TCL Chinese Theatre-ben, de csak egyszerű körülmények között, minden hivalkodás nélkül.

Forrás: Port

 

A Netflix azért döntött így, hogy ily módon fejezzék ki együttérzésüket az áldozatok, hozzátartozóik és a mentésben részt vevők iránt. A streamelős cég pár nappal korábban a Coen fivérek rendezte The Ballad of Buster Scruggs című film vörös szőnyeges eseményét is lemondta, de a Paramountnál is helyén volt a vezetők jóízlése, így a Mark Wahlberg – Rose Byrne-féle Instant család is felhajtás nélkül került az első nézők elé, és afterpartit sem tartottak a vetítés után.

Ahogy arról korábban már írtunk, Josh Malerman magyarul is olvasható Madarak a dobozban című regényének Susanne Bier által Sandra Bullock főszereplésével rendezett adaptációjában egy kétgyerekes nőt követhetünk egy olyan jövőben, amelyben egy különös erő miatt kipusztult a Föld lakosságának a fele. Mivel a „kór” úgy terjed, hogy az kapja el, aki meglátja, a főhős és családja szembekötve kénytelen elboldogulni ebben a veszélyekkel teli világban.

Forrás: Sandy Huffaker / Getty Images

 

Kaliforniában a múlt hét vége óta egyszerre három tűzvész tombol, amelyek miatt eddig harmincegyen vesztették az életüket, kétszázan eltűntek, 150 ezer embert evakuáltak. Az állam északi és déli részén pusztító tűz oltásában nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, és érkezik még erősítés más szövetségi tagállamokból. A hatóságok szerint több mint 6700 épület vált a lángok martalékává, a halottak számát tekintve pedig ez a legsúlyosabb erdőtűz Kalifornia történetében azóta, hogy számon tartják az áldozatokat.


(via Deadline)