Scarlett Johansson nem kért a szaúdi herceg pénzéből

Megvétózta, hogy Mohamed bin Szalmán támogassa a haditudósító Lynsey Addarióról szóló, új filmjét.

Scarlett Johansson a főszereplője annak a Ridley Scott-filmnek, ami Lynsey Addario fotóriporter életét mutatja be, ám a színésznő nemtetszését fejezte ki, hogy a produkciót Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg pénzeli – írja a Guardian.

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty

 

A színésznő vétójával maga a Pulitzer-díjas haditudósító, Lynsey Addario is egyetértett. A New York Timesnak adott interjújában leszögezte: szerinte sem szabad engedni, hogy Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege pénzelje a róla szóló életrajzi filmet, mert többek között miatta állandósult a háborús konfliktus Jemenben, és borzasztó körülmények között tart nőket a börtönben. Addario többször is járt a Közel-Kelet és Észak-Afrika legveszélyesebb tűzfészkeiben, Líbiában egyszer emberrablók fogságába került, és két alkalommal szexuális erőszak áldozata lett. Az It’s What I Do című memoárján alapuló életrajzi filmjét eredetileg Spielberg rendezte volna, Jennifer Lawrence-szel a fotóriporter szerepében.

Forrás: IMDb.com

 

A szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán és tanácsadói köre legutóbb azzal is bekerült a hírekbe, hogy elvileg tudniuk kellett arról, hogy a monarchiát élesen bíráló Dzsamál Hasogdzsit meggyilkolták Isztambul szaúdi konzulátusán, amikor az ellenzéki újságíró bement elintézni a házasságkötéshez szükséges iratokat. Bin Szalmán egyébként korábban is igen nagy érdeklődést mutatott a hollywoodi filmek iránt. Idén áprilisban Los Angelesben is járt, ahol több stúdióvezetővel tárgyalt, sőt, Dwayne Johnsonnal is volt egy találkozója – az akciósztárnak most többen is felemlegették, hogy annak idején milyen szeretettel beszélt a szaúdi hercegről a közösségi oldalán.