Újabb Star Wars-filmen dolgozik a Zsivány Egyes sztoriírója

John Knollnak már van egy félkész koncepciója. Csak nem a második Halálcsillag terveit megszerző bothan kémekről?

Mostanra már minden Star Wars-rajongó kívülről tudja, hogy a Zsivány Egyes alapötlete John Knolltól származik, aki a '80-as évek óta az Industrial Light & Magic egyik legmenőbb speciális effektese (A Karib-tenger kalózai 2-ért Oscar-díjat is kapott). Knoll ráadásul annyira belejött a sztorigyártásba, hogy a Hollwood Reporternek adott interjújában elárulta: jelenleg is egy Star Wars-történetet foltozgat.

Egyelőre 75 százalékban van kész a sztorija, de még nem mutatta meg a Lucasfilm teljhatalmú igazgatónőjének, Kathleen Kennedynek.

Nincs oka arra a Disney-nek, hogy leálljon a Star Wars-folytatásokkal, amennyiben azok minőségi filmek, és érdeklik az embereket. Kimeríthetetlen potenciál van a témában, rengeteg  érdekes karakterrel és világgal. Igazán masszív játszótér ez.

A rajongók természetesen máris azon agyalnak, milyen sztorit írhatott Knoll. Folytatást a Zsivány Egyeshez? Ez már ugye megvan, Csillagok háborúja címmel forgatták le 1977-ben. Vagy azt fogja elmesélni, hogyan szerezték meg a Felkelés kémei a második Halálcsillag terveit? Ez A Jedi visszatérben ugyebár csak a jól ismert idézettel volt elintézve („Nem egy bothan halt meg ezekért a hírekért.”), simán lehetne belőle külön mozifilm is akár.