Újabb színésznő mesélt megrázó részletességgel a nemi erőszakról, amit Weinstein elkövetett ellene

Natassia Malthe szerdán egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Harvey Weinstein 2008-ban egy londoni hotelszobában megerőszakolta.

Az erőszak a 2008-as februári Bafta díjátadó után történt. A színésznő folyamatosan visszautasította Weinsteint, aki szexuális viszonyra akarta rávenni őt. Ennek ellenére a producer a londoni Sanderson hotel szobájában rávetette magát, később pedig egy Los Angeles-i hotelben arra próbálta rávenni a színésznőt, hogy csatlakozzon egy édeshármashoz.

Natassia Malthe a Wish You Were Here c. filmben

 

A sajtótájékoztatón megjelent a színésznő ügyvédje, Gloria Allred is, aki arra a kérdésre, hogy a bejelentés nemi erőszakról szólt-e, azt válaszolta, hogy az esetet szexuális zaklatásként írná le, és ami nem beleegyezésen alapuló behatolással végződött.


Malthe elmondta, hogy először a Bafta after-partyján találkozott Weinsteinnel, ahol a férfi megkérdezte tőle, hogy melyik hotelben lakik, mire a színésznő elmondta neki. Nem sokkal később a színésznő már a hotelszobájában aludt, és arra ébredt, hogy Weinstein veri az ajtaját:


„A ruhája koszos volt, és a tekintete zavaros. Azt gondoltam, »lehet, hogy valamilyen drogot vett be?«”

A producer aztán betörte az ajtót, és olyan A kategóriás sztárok nevét sorolta, akiket befuttatott, mert lefeküdtek vele. Malthe azt mondta, hogy visszautasította a férfi ajánlatát, aki erre rávetette magát, és megerőszakolta, annak ellenére, hogy a színésznő folyamatosan kérte, hogy hagyja abba.


„Nem egyeztem bele. Nem használt óvszert. Bár nem élvezett belém. A közösülés után kielégítette magát. Azt hiszem, a tudatom különvált a testemtől, amíg közösült velem. Úgy tettem, mintha halott lennék.”

via The Guardian