Újra együtt a Coen fivérek!

Ethan Coen jelentette be, hogy minimum egy film erejéig újra együtt dolgozik testvérével, Joellel.

A rajongókat kész sokként érte a hír, amikor pár éve a Coen fivérek bejelentették, hogy véget vetnek az 1984-es Véresen egyszerű című filmjük óta tartó közös munkának – hiszen az élet túl rövid,

ők pedig ezentúl saját személyes szerelemprojektjeiket akarják megvalósítani a közös produkciók helyett.

Az utolsó Coen fivérek-munka így a 2018-as Buster Scruggs balladája volt, és a különválás jegyében készült el először 2021-ben Joel Coen rendezése, a Denzel Washington és Frances McDormand főszereplésével forgatott Macbeth tragédiája; Ethan Coen első külön filmje, a Szökevény csajok (Margaret Qualley-val és Geraldine Viswanathannal) pedig szeptember 21-én érkezik.

Joel és Ethan Coen még 2004-ben. Jean-Christian Bourcart / Getty Images. Forrás: Jean-Christian Bourcart / Getty Images


A brit filmes magazin, az Empire 2023 júliusi számában megjelent interjúban azonban Ethan Coen feltárta, hogy

épp egy új közös projekten dolgoznak Joellel.

Sajnos az alkotó azzal kapcsolatban már kevésbé volt közlékeny, hogy miről is fog szólni a készülő film, de egyes híresztelések szerint egy újabb neonoirra számíthatunk (a testvérek legtöbb közös műve ebben a műfajban készült korábban).

Sajna azt sem lehet még tudni, meddig kell még várnunk a régóta hiányzó Coen fivérek-filmre – de addig is

a már említett Szökevény csajokkal vigasztalódhatunk, hiszen nemrég nyilvánosságra hozott előzetese alapján vérbeli „Coen tesós” opus lesz.


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a sztori szerint két barátnő útnak indul, ám véletlenül nem a megfelelő járgányt kapják autóbérléskor: abban ugyanis egy táska lapul, amit le kellett volna szállítani bizonyos bűnözőknek. Emiatt most egy csapat szerencsétlenkedő bűnöző van a nyomukban. A Szökevény csajokban az említett színésznők mellett szerepel Pedro Pascal, Beanie Feldstein és Matt Damon is.


(via Slashfilm)

 

Mi ilyennek láttuk a Macbeth tragédiáját

Macbeth tragédiája – Királygyilkosság Coen módra

Denzel Washington és Frances McDormand közreműködésével készítette el Joel Coen a saját Shakespeare-adaptációját. Látvány van, katarzis nincs.

Tovább