Újra nagyot megy a neten Robin Williams és Koko, a gorilla megható videója

A néhai komikus még 2001-ben találkozott a jelnyelven kommunikáló állattal – most újra megosztották az ezt megörökítő videót a Facebookon.

Koko, a San Franciscói-i Állatkertben 1971-ben született nyugati síkvidéki nőstény gorilla a Santa Cruzi-i hegyvidéken található The Gorilla Foundation által létesített természetvédelmi területen élt, és akkor tett szert világhírre, amikor kiderült, hogy megtanították neki az amerikai jelnyelvet, amit rendszeresen használt is.

A 2018-ban elhunyt állatot élete során több híresség is meglátogatta: Betty White, William Shatner, Leonardo DiCaprio, Peter Gabriel és Sting mellett Robin Williams is, akivel találkozásuk percei alatt életre szóló barátságot kötöttek. A 2001-es találkozó során Koko felpróbálta Williams szemüvegét, megcsikiztette magát vele, és még a pénztárcáját is kikutatta a zsebéből.


Az állatra olyan nagy hatással volt a komikus, hogy 2014-es halálakor nemcsak emlékezett még rá, de meg is gyászolta: ezen a videón gondozója mesél róla, hogy az állat nagyon elszomorodott a hír hallatán. A 2001-es eseményt megörökítő videót április 2-án újra megosztották a Facebookon, ahol máris 7,3 millió megtekintést produkált, ezenkívül 223 ezer kedvelés és 6500 hozzászólás érkezett rá.

Az „I cried watching this” (Sírtam, amikor ezt néztem) címmel kirakott posztra sokan reagálták azt, hogy még ma is nagyon hiányzik nekik Williams, illetve van olyan felhasználó is, aki kifejtette, hogy az állatok megérzik a depressziót,

és Koko biztos azért volt olyan kedves a komikussal, mert érezte, hogy annak szüksége van rá.

 

A depressziós komikus

A szomorú fickó, aki megnevettette a világot

Az HBO bemutatta a Robin Williamsról szóló, egyszerre hihetetlenül vicces és végtelenül szomorú portréfilmet.

Tovább