5 kihagyhatatlan film az HBO GO e heti kínálatából

Leonardo DiCaprio kultikus A partja mellett, Clint Eastwood és Arnold Schwarzenegger fiát is megnézhetjük egy-egy filmben az elkövetkezendő néhány napban.

1. Spanviadal (július 7-től elérhető)

Egy baráti társaság öt év kihagyás után újra összejön a legendás „spanviadalra”, hogy az abszurd fizikai és szellemi kihívások sorozatában versengjenek egymással. Bob (Josh Duhamel) szervezi össze újra a hat barátból álló csapatot, miután mindannyiukat elsodorta egymástól az élet. Ezúttal ennek a vad, őrült, ám mégis pokolian mulatságos versenynek a tétje nem kevesebb, mint 150.000 dollár, így a régi spanok nemcsak buliznak és felelevenítik a régi sztorikat, de komoly küzdelmet is folytatnak a pénzért. Közben persze sokkal komolyabb dolgok is történnek: régi sebeket gyógyítanak be, múltbéli hibákat javítanak ki, így végül ráébrednek a barátság valódi értelmére. A fergeteges vígjátékban Dax Shepard, Olivia Munn és Kevin Dillon is szerepelnek.

 

2. Seveled (július 8-tól elérhető)

A Poligamy és a Coming Out rendezője, Orosz Dénes a legjobb magyar színészek több generációját hívta meg új, korunk párkapcsolati bajait, örömeit és botrányait feltérképező, önfeledt romantikus vígjátékába, amelyben Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját (Tenki Réka), a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak. A filmben Cserhalmi György, Bodrogi Gyula, Ónodi Eszter és Pogány Judit is szerepel.

 

3. A helyőrség (július 9-től elérhető)

Amerikai katonák kis ezrede állomásozik Afganisztán északkeleti részén, egy három hegy által határolt völgy mélyén, egyedül, elszigetelve. Amikor a tálib harcosok elsöprő, összehangolt támadást indítanak az erőd ellen, az amerikai katonák kénytelenek megvédeni a helyőrséget, és a megsemmisítő csatában, minden külső segítség hiányában a puszta túlélésük lesz a cél. A kamdeshi csata néven elhíresült összecsapás az afgán háború legvéresebb eseménye volt 2009-ben, az itt harcoló Bravo Troop 3-61 CAV a 19 éves konfliktus egyik legtöbb kitüntetést kapott egysége lett. A valódi eseményeket feldolgozó katonai témájú thriller a CNN műsorvezetőjének, Jake Tappernek a The New York Times-bestseller listás könyve (The Outpost: An Untold Story of American Valor) alapján készült, olyan sztárokkal a főszerepben, mint Orlando Bloom és Clint Eastwood fia, Scott Eastwood.

 

4. Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére (július 9-től elérhető)

Patrick Schwarzenegger 2015-ös, vérbő horrorvígjátékában néhány középiskolás cserkész megpróbál új tagokat toborozni Rogers cserkészvezető (David Koechner) csapatába. Nem sejtik, hogy az éjszakai táborozás és Rogers cserkészvezető eltűnése milyen következményekkel jár. Amikor az élőholtak hordája rászabadul a kisvárosra, a cserkészeket és egy dögös pincérnőt sodor egymás mellé a véletlen, és akaratlanul is hősöket csinál belőlük. A világ legvalószínűtlenebb csapata mindent megtesz, hogy megmentse az emberiséget az oszladozó holtak seregétől.

 

5. A part (július 10-től elérhető)

Richard (Leonardo DiCaprio) a világ legszabadabb embere, a világot járja, nem törődik senkivel és semmivel. Ám elege van a szokványos turistautakból és a megszokott élményekből. Thaiföldön azután a kezébe kerül egy térkép, amely a titokzatos szigetre vezető utat mutatja. Richardnak ennyi elég is, két alkalmi ismerősével nekivág az útnak. Meg is találják a partot, az ott élő közösség befogadja őket. Ám, ahogy Richard mind jobban megismeri a közösség életét, egyre kevésbé tűnik úgy, hogy ez lenne a Paradicsom. Különösen, hogy nehezebb megszabadulni onnan, mint odatalálni. A film Alex Garland regénye alapján készült, Danny Boyle rendezésében.