A Disney kidobta félkész animációs filmjét, a Netflix lecsapott rá

A Nimona fele már elkészült, amikor a mikiegeres cég úgy döntött, hogy mégsem kér belőle.

A She-Ra és a lázadó hercegnők című sorozat egyik alkotója ND Stevenson még 2012-ben indította el a webképregény-sorozatát, amelyből 2015-ben egy könyvverzió is megjelent. A „techno-középkorban” játszódó Nimona címszereplője egy alakváltó, nonbináris tini, és amikor egy lovagot megvádolnak egy olyan bűncselekménnyel, amit nem követett el, csak ő tud rajta segíteni. Közben azonban nincs kizárva, hogy pont Nimona az a szörny, akinek a megölésére a lovag felesküdött.

Forrás: Quill Tree Books

 

A film jelentős része már elkészült, 10 hónap volt csak hátra a munkálatokból, amikor kiderült, hogy a Disney megszünteti a 20th Century Fox felvásárlásával hozzákerült Blue Sky Studiost, és így a Nimona is dobozban marad, annak ellenére, hogy a 2022 januári premier már ki volt tűzve. Egy korábbi hír szerint viszont a Disney-nek más problémái is voltak a produkcióval, az Insider belső forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a cég ki akart vágatni egy melegcsókot a filmből.

A Netflix azonban fantáziát látott a produkcióban, és Stevensonnal együtt bejelentették, hogy 2023-ban bemutatják a filmet. Még nem tudni, pontosan mikor készül el, de az már biztos, hogy a két főszereplőnek Chloë Grace Moretz és Riz Ahmed kölcsönzi a hangját.

A nap másik fontos streaminghíre: április 18-án az új Batman-film megérkezik az HBO Max kínálatába. (A Port kritikája itt olvasható.)

via: Slashfilm